El diputat del PPC, Sergio Santamaría, ha demanat al conseller d'Interior Ramon Espadaler que detalli de forma precisa les mesures a prendre per reduir el nombre d'assalts a habitatges a Catalunya. Després que ahir es conegués un darrer cas, el de la senyora gran assaltada al seu domicili de Rupià, Santamaría va instar el conseller a "actuar de manera immediata per evitar més casos i garantir la seguretat de la ciutadania". "La lluita contra aquesta nova forma de delinqüència que s'ha vist incrementada en els últims mesos ha de ser una prioritat per a la conselleria d'Interior", va afegir el diputat.

Santamaría va incidir en què les últimes dades sobre assalts a Catalunya - que s'han incrementat un 6'5% durant aquest últim any a nivell català- en el cas de la província de Girona els nombres són alarmants perquè l'increment és d'un 86%. Així mateix ha destacat que "precisament el Baix Empordà és la comarca més afectada perquè concentra el 10% dels assalts de les comarques de Girona". "Les xifres són preocupants i per això cal saber amb quins mitjans compta la conselleria i què pensen fer per combatre-ho", va replicar el diputat.

En aquest sentit, Santamaría va anunciar que el PPC ha presentat una bateria de preguntes al Parlament perquè el conseller d'Interior respongui a aquestes qüestions, "una de les principals preocupacions de la ciutadania, que veu com últimament aquests assalts s'han agreujat en nombre i en la manera d'actuar dels lladres, cada vegada més violenta".