Continua el degoteig de casos de robatoris violents a habitatges. Una dona veïna de Santa Cristina d'Aro va patir-ne un dimecres al vespre -el sisè, com a mínim, ocorregut aquest mes- que li ha causat una fissura de tíbia, un trau al cap que ha necessitat punts de sutura i la pèrdua d'una dent. La dona, que té 68 anys, romania ahir hospitalitzada a Palamós mentre els Mossos d'Esquadra inspeccionaven el seu xalet, ?situat a la urbanització de la Roca de Malvet, i intentaven fer un inventari de les coses sostretes, en principi uns pocs centenars d'euros i joies.

El particular infern de la veïna de la Roca de Malvet va començar cap a les set del vespre. Un home va entrar al domicili on la víctima resideix sola; la casa, situada al carrer Roca d'en Roca, pertany a una família de Sabadell que hi ve els caps de setmana i les vacances, però està habitada de continu per María Dolores Pérez Nicolás. Un altre individu s'esperava fora, al cotxe, que cap veí va veure tot i que al carrer, situat a mitjana alçada del residencial, hi ha diverses cases habitades -i de fet a Roca de Malvet hi ha força veïns que hi resideixen tot l'any.

El lladre duia la cara coberta per un passamuntanyes i va lligar i agredir físicament la dona tot demanant-li diners. El fet de tenir-ne pocs possiblement va propiciar que el lladre s'acarnissés amb la víctima, que tot i no rebre una pallissa sí va patir forts cops perquè el lladre la va conduir per la força per tot el xalet buscant coses de valor. No va transcendir, però, si a la casa hi havia caixa forta. La dona va quedar-se lligada un cop els lladres van marxar, i al cap d'unes tres hores va poder-se desfer de les cordes i donar la veu d'alarma.

Ahir al matí, els Mossos buscaven empremtes i possibles testimonis. La mala notícia és que la urbanització de Roca de Malvet, a diferència de la del Golf de Santa Cristina, no té càmeres de seguretat a les entrades. El residencial annex al camp de golf és un recinte privat i els amos van decidir posar-hi càmeres de vigilància. Tot i això, encara no s'ha detingut els qui, a finals de setembre, van perpetrar el darrer assalt del qual hi ha constància a Santa Cristina d'Aro: una senyora gran que va ser sorpresa sola al seu xalet i a qui li van fer obrir la caixa forta per la força. El municipi de Santa Cristina té en projecte la instal·lació de tres càmeres, segons van indicar fonts municipals.

El de Santa Cristina és, a més, el segon assalt amb violència de la setmana, ambdós efectuats sobre dones d'edat avançada a qui esperaven trobar soles a casa. En el cas de l'altre episodi, ocorregut a Rupià dimarts al vespre, la víctima no estava sola perquè la seva cuidadora havia canviat finalment el seu dia de festa. En ambdós casos, a més, els botins aconseguits pels lladres no han estat espectaculars -fonamentalment joies i alguns aparells eletrònics- i, pel que fa a diners en efectiu, decididament escassos.

Sis assalts en un mes

Des que ha començat l'any, s'han donat almenys sis assalts amb violència a cases habitades de Girona, tres d'ells en habitatges on vivien soles persones -dues dones i un home- d'edat avançada. Els casos han ocorregut a Girona, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro i Rupià. Cap dels assalts s'ha resolt tot i que els Mossos d'Esquadra i les policies locals del territori han multiplicat els controls de pas per carreteres per tal d'identificar al màxim de gent possible que volti amunt i avall sense un objectiu definit.