Un ruixat de neu de tarda va empolsinar de blanc alguns parcs i camps del Gironès i el nord de la comarca de la Selva. Caldes de Malavella, Riudellots, Llambilles, Fornells o Quart van ser alguns dels termes municipals que van veure la neu com s'agafava. A la ciutat de Girona, al sector de l'Avellaneda i a la part més alta de Montilivi també es van veure volves però no va arribar a fixar-s'hi.

La jornada va ser freda a totes les comarques gironines, especialment a la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa. A Núria o a Molló en tot el dia no es va superar els 0 graus. A Sant Pau de Segúries, la mínima es va quedar al voltant dels 6 graus negatius. A la resta de poblacions, la mínima es va situar per sota els 2 graus negatius.

Tanmateix, al Gironès, la tarda va deixar una sorprenent precipitació en forma de neu, malgrat que aquelles hores alguns termòmetres marcaven un parell de graus positius. A Vilablareix, la neu no va arribar a agafar-se malgrat que el ruixat va ser intens.

A l'entrada a Fornells de la Selva una blanca rotonda donava la benvinguda. Fins i tot el tren d'alta velocitat AVE Barcelona-Girona es va aturar durant un minut quan arribava a Girona. Al sector de Palau, al terme de Girona, bona part de camps i zones esportives van quedar completament emblanquinats per una estona. També alguns carrers de Caldes de Malavella presentaven una imatge atípica. A Sant Hilari Sacalm la neu no va quallar amb força, malgrat que la precipitació va ser forta.

Les xarxes socials es van omplir de comentaris i alguns atrevits van sortir al carrer per poder jugar amb la neu en els camps pròxims.

Segons van informar fonts del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la nevada va començar poc abans de les cinc de la tarda. El ruixat però va tendir a remetre de manera ràpida i amb prou feines va deixar gruixos de neu en poblacions com Sant Hilari Sacalm, Arenys de Mar, Cabrils, Fornells de la Selva, la Garriga, Sant Feliu de Codines i Espinelves.

"Han estat fenòmens locals de poca intensitat", va indicar un portaveu de l'SMC, que mantenia l'avís de situació meteorològica per baixes temperatures per avui. La previsió indica que les temperatures mínimes seran lleugerament més baixes i se situaran entre els -10 i -5ºC al Pirineu, entre -8 i -3ºC al prepirineu, entre -6 i -1ºC en la depressió Central i el prelitoral nord, entre -3 i 2ºC a la resta del prelitoral i en el litoral nord, i entre -1 i 4ºC a la resta del litoral.

Les màximes seran lleugerament més altes i oscil·laran entre els 2 i 7ºC al Pirineu, entre 7 i 12ºC al litoral i prelitoral, i entre 4 i 9ºC a la resta de Catalunya. L'ambient matinal serà molt fred amb gelades moderades a l'interior i febles en la meitat nord del litoral.

El Servei Català de Trànsit va informar també que a causa de la neu es va tallar durant un curt espai de temps la circulació de la carretera BV-5151 de les Franqueses del Vallès a Cànoves i Samalús.

Més intensitat a Lleida

Les nevades registrades aquest cap de setmana al Pirineu de Lleida van obligar a tancar de nou al trànsit el Port de la Bonaigua, pel que no es podia circular des de primera hora del matí.

Segons informava el Servei Català de Trànsit, el port de muntanya lleidatà havia estat tancat a les 07:33 horesal tram de la C-28 entre Vaquèira i La Peülla. El Port de la Bonaigua va ser reobert el 21 de febrer després d'haver estat tancat al trànsit, al seu tram entre Vaquèira i La Peülla, des del 2 de febrer. Les intenses nevades registrades aquest hivern han deixat la més gran acumulació de neu dels últims quinze anys.