Una turista francesa de 59 anys, Sylvie S., que passejava amb el seu marit i un nét de 12 anys per un passeig de Santa Margarida, va morir ahir quan una onada gegant va saltar per damunt l'espigó de la bocana, va entrar a l'espai interior i la va fer caure, juntament amb el seu marit, en un dels canals. L'home va poder sortir i demanar ajuda. Dos Mossos es van llançar a l'aigua per rescatar-la, però va ser impossible salvar-li la vida.

L'accident va passar pels volts de les set de la tarda. Segons va explicar el regidor de Seguretat de Roses, Àngel Tarrero, no es trobaven en cap zona perillosa, sinó en un passeig per sota l'espigó. Una onada que suposen que era de grans dimensions va sorprendre'ls saltant molts metres i fent caure la parella en un dels canals, ha dit. El nen va resultar il·lès perquè no va caure, i l'home va poder sortir i demanar ajuda. Al lloc s'hi van desplaçar una patrulla de la Policia Local i una dels Mossos. Dos dels agents de mossos van saltar per rescatar la víctima mentre la policia donava suport tècnic. Una vegada a terra van intentar reanimar-la, sense èxit, amb un desfibril·lador mentre s'esperava l'arribada del Servei d'Emergències Mèdiques. La zona de l'espigó es va acordonar per prevenció però Tarrero remarcava l'extraordinarietat del fet: "mai en la història de Roses havia passat res semblant".

El temporal va produir onades d'entre tres i quatre metres a les platges de la Costa Brava. El fort onatge combinat amb el vent, que va arribar a assolir ràfegues de 70 km/h en alguns punts, va provocar que en moltes platges es barrés el pas als veïns. A més, en platges com les de Blanes i Lloret, el temporal va deixar la tradicional imatge d'un mar exaltat devorant la sorra.

Més de 75 litres a Cassà

Les alertes parlaven de la possibilitat que caiguessin més de 100 litres en un dia, però finalment el front de precipitacions que va afectar sobretot ahir les comarques gironines van deixar registres màxims d'entre 70 i 80 litres/m2, amb la principal afectació al Gironès, el Baix Empordà i l'Alt Empordà. Les pluges van ser presents arreu del territori durant tota la matinada i el matí d'ahir, i a primera hora de la tarda ja es van començar a dissoldre. Les precipitacions més intenses es van produir, segons les dades del Servei Meteorològic, al Gironès. A Cassà, en el conjunt dels dos dies van caure 76,7 litres/m2, mentre que a Fornells se'n van registrar 48,5 i a la ciutat de Girona van ser 40,4. Els ruixats més intensos van ser la nit de dijous i la matinada de divendres. A l'Alt Empordà les precipitacions també van ser abundants. A Roses es van acumular fins a 67,7 litres/m2, mentre que a Espolla van ser 45,1. A les zones més d'interior del Baix Empordà, com ara la Bisbal o Monells, les precipitacions van deixar 65,6 i 53,2 litres/m2 en les dues jornades que va durar el front de pluges.