La direcció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a les comarques gironines va cridar ahir a la seu central el regidor de Lloret i conseller del Consell Comarcal de la Selva, Josep Valls, -imputat en el cas Clotilde- per "escoltar de primera mà" la seva versió sobre tota la situació. Així ho va confirmar el president de CDC, Pere Vila, que va explicar que havia parlat per telèfon amb Valls, però que volia que el polític lloretenc pogués donar la seva versió directament en persona.

Vila i Valls es van trobar a la seu de CDC ahir a la tarda i, segons va confirmar el president convergent, van acordar donar a Valls tot el dia d'avui perquè comenti la situació "amb els seus", sense entrar en detalls. I demà es tornaran a reunir per prendre una decisió sobre el futur de Valls i comunicar-la. Vila va negar que hi hagi cap decisió presa a hores d'ara, tot i que diverses fonts properes al Consell Comarcal de la Selva apunten que ja estaria acordat fer plegar Valls i que es podria anunciar en breu.

Per altra banda, ahir es va celebrar la comissió permanent del ple del Consell Comarcal de la Selva -amb la presència de Valls-, on es van aprovar un seguit de mesures per tal de garantir "una major transparència, eficàcia i legalitat de la gestió pública". En aquest sentit, com ja va avançar Diari de Girona, es va aprovar fer una auditoria externa sobre la relació entre l'ens comarcal i l'empresa GRS Arc Local. En concret, s'analitzarà el contracte amb GRS per comprovar els costos del servei i les justificacions del servei prestat; també si les prestacions realitzades són les contractades i una descripció dels circuits de funcionament; s'avaluaran les actuacions de l'adjudicatari en matèria de disponibilitat i accés a les dades informàtiques; i es revisaran jurídicament les condicions d'execució del contracte. I si l'auditoria detectés irregularitats, es podria rescindir el contracte amb l'empresa. De fet, el Consell va recordar que el 3 de maig del 2011 va adjudicar el contracte de serveis d'assitència tècnica, suport administratiu i assessorament especialitzat en matèria de gestió tributària i cadastral, recaptació i inspecció a aquesta empresa.

A més, en la comissió permanent també es va acordar canviar de lloc de feina aquells treballadors que han estat implicats en la trama, ja sigui perquè se'ls ha citat a declarar o perquè han estat formalment imputats, com va avançar aquest diari. Entre aquests treballadors es trobaria el gerent de l'ens, que no farà els temes de contractació. A més, el el Govern del consell va facultar precisament el gerent perquè contracti l'assessorament jurídic extern necessari per realitzar les accions que han concretat. Pel que fa al cap del Departament d'Organització de Serveis a la Ciutadania, Joan Carles Feliu, fonts del consell van assegurar que se l'apartarà, tot i que no se sap quin lloc ocuparà.

El ple, en pocs dies

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, serà el nou president del Consell Comarcal de la Selva, després de l'anunci de dimissió de Robert Fauria, que està imputat en el cas Manga. El govern del Consell -CiU i ERC- ha dipositat la confiança en Balliu, que va entrar com a conseller sense cartera el 2011 i, un cop va plegar l'alcaldessa d'Amer, Alba Serra, havia d'ocupar les seves atribucions en l'àrea de Benestar i Família.

Balliu es va mostrar ahir content i encoratjat per enfrontar aquest procés, malgrat reconèixer que el Consell es troba en una situació difícil. La presa de possessió de Balliu i la renúncia de Fauria s'oficialitzaran en un ple extraordinari que s'ha de celebrar abans del 19 de març, data fixada per al ple ordinari d'aquest mes. Balliu va confirmar que s'està acabant de tancar la data per a la convocatòria d'aquesta sessió perquè es vol "accelerar el procés per al bé del Consell".

L'oposició del consell havia amenaçat amb la convocatòria d'un ple extraordinari precisament per debatre els assumptes de corrupció però, finalment, no hi ha hagut entesa suficient i la proposta que s'havia redactat no ha estat signada per tots els grups.

Fauria no ha dimitit

L'encara alcalde de Sant Hilari i president del Consell, Robert Fauria, no ha presentat a dia d'avui la seva renúncia -segons fonts properes-, malgrat anunciar que deixava els càrrecs el passat 22 de febrer. La decisió la va prendre arran de la seva suposada vinculació amb l'operació Manga sobre adjudicacions públiques. Va quedar en llibertat després de pagar 18.000 euros de fiança.