El 26 de gener va tenir lloc a la Facultat de Lletres la sessió ordinària del Consell de Govern de la Universitat de Girona. Entre els acords presos per aquest òrgan de govern ordinari de la institució universitària, destaca l´aprovació dels Principis de Bon Govern i del Codi de Bones Pràctiques de la UdG, resultat del treball dut a terme per la Comissió de Governança.

En la seva redacció han participat una representació de tots els estaments i òrgans de la universitat, membres de Consell de Govern: degans i directors de Facultat o Escola, de Departament i d´Instituts Universitaris de Recerca, personal acadèmic, estudiants i personal d´administració i serveis. La força vinculant que ha de tenir aquest codi s´ha de fonamentar en l´acceptació de manera lliure i voluntària dels principis que es descriuen.

Aquests principis són un punt de referència per a la formulació d´un Codi de Bones Pràctiques de Govern de la UdG, tenint en compte les peculiaritats o especificitats de la UdG i la diagnosi i propostes de millora formulades per part de la Comissió de Governança de la UdG que han de facilitar el bon govern de la institució. Claredat en l´assignació de funcions i responsabilitats dels Òrgans de Govern unipersonals i col·legiats i d´altres funcions directives de la Universitat Representativitat i participació en els processos de presa de decisió de la Universitat Transparència, accés i disponibilitat d´informació rellevant relacionada amb el govern de la Universitat Eficiència en els processos de presa de decisió de la Universitat Direcció Estratègica i rendició de comptes de la Universitat Capacitació pel desenvolupament de la funció directiva i el lideratge de la Universitat