La professionalització de les direccions d'escoles i instituts impulsada per la Generalitat ha donat lloc a la creació d'un postgrau específic a la Universitat de Girona, un curs novedós tant a Catalunya com a la resta de l'Estat que ha omplert les vint places que oferia la seva primera edició.

El postgrau en Direcció de Centres i Serveis educatius és de tipus semipresencial, dues tardes a la setmana, i s'organitza amb la col·laboració dels Serveis territorials del Departament d'Ensenyament a Girona i el col·lectiu de directius escolars de les comarques gironines. Aquesta tarda, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, participa en la seva inauguració, juntament amb la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, el degà de la Facultat d'Educació i Psicologia, Josep Maria Serra, i el director del postgrau, el professor Joan Teixidó. Tots ells reflexionaran sobre la situació actual i el futur de la direcció escolar. A més, els exdegans de la Facultat d'Educació i Psicologia de la UdG, Paco Jiménez i Joaquim Pèlach, oferiran la conferència titulada "En què consisteix dirigir? Idees i reflexions des de l'experiència".

El curs s'adreça a directors de centres de finançament públic, integrants d'equips directius, coordinadors, caps de departament i professorat interesst en l'organització d'un centre educatiu. Entre els seus objectius hi ha contribuir al progrés de la direcció escolar, centrant-se en les persones que realitzen aquesta tasca; identificar i desenvolupar competències directives; orientar en la millora de l'escola i de l'execució de la feina; l'arrelament en el context gironí; i oferir col·laboració institucional en el seu disseny i desenvolupament.

El director del postgrau és Joan Teixidó, qui també dirigeix el Grup de Recerca en Organització de Centres (GROC), participa en activitats per formar directius escolars a Catalunya i a d'altres comunitats autònomes i és autor de publicacions sobre la direcció de centres, l'última de les quals es presentarà en el XII Congrés Interuniversitari d'Organització d'Institucions Educatives que al desembre se celebrarà a Granada.