"Informàtic amb un pendrive de molta capacitat busca noia amb un gran disc dur on pugui guardar tots els bytes que formen el meu amor".

"Paco, ets un desgraciat, demà mateix et deixo per un altre, així sabràs el que es posar-me les ?banyes. Cabró!!".

Les tres creadores de la pàgina Informer de la UAB han confessat sentir-se desbordades, amb més de 10.000 seguidors en només una setmana. El fenomen dels Informer s'ha estès a ciutats, col·legis i institucions de tot Catalunya.

Els dos misssatges aquí reproduïts es van publicar ahir a la tarda a l'Informer de la UdG, que ja tenia 5.807 seguidors, una pàgina de Facebook específicament dedicada al safareig i la indiscreció que està causant furor entre els estudiants.

L'Informer de la UAB es va crear amb la intenció de servir de mitjancer entre els estudiants i la Universitat, a fi de poder expressar aquelles queixes que un no s'atreveix a formular. Però la plataforma s'està utilitzant per enviar de forma anònima missatges a qualsevol persona del campus.

Segons algunes informacions, entre les quals la publicada ahir per La Vanguardia, lla idea té l'origen en la sèrie per a adolescents Gossip Girl, dels Estats Units, basada en les novel·les de Cecily von Ziegesar, a partir d'un bloc a Internet que narra el dia a dia d'un grup de joves milionaris de Nova York.

A partir de l'Informer de la UAB, el fenomen ha proliferat a la Universitat de Barcelona, la Politècnica de Catalunya, la Pompeu Fabra, La de Girona, la de Lleida i la de Vic, totes elles amb milers de seguidors i creixent com l'escuma. El fenomen ha arribat també a les Illes Balears i al País Valencià.

En el cas de la UdG, i també en altres centres, hi ha més d'una pàgina creada amb el mateix propòsit. Es tracta de pàgines anònimes on tothom pot dir la seva, des de la queixa pel servei de préstec de la biblioteca a una cita d'amor.