Uns 16 alumnes del postgrau de Medicina Forense que s'imparteix a la Universitat de Girona (UdG) han participat aquest dissabte en un simulacre de catàstrofe que s'ha realitzat al pàrquing de la Facultat de Medicina. La representació volia recrear un atemptat terrorista amb l'explosió d'un cotxe bomba que hauria causat diverses morts. Els alumnes s'han encarregat de fer els aixecaments dels cadàvers, intentar identificar les víctimes mitjançant diverses tècniques i han hagut de posar en pràctica els seus coneixements per realitzar els informes pertinents. El simulacre ha comptat amb la col·laboració d'agents del cos de Mossos, metges forenses, tècnics en patologia i bombers.

Una de les directores del postgrau i metge forense de l'Institut de Medicina Legal, Anna Hospital, ha explicat que el simulacre ha estat "un èxit" perquè els alumnes han pogut aprendre molt. "Han pogut identificar els cadàvers, fer l'aixecament, extreure empremtes o realitzar estudis per després crear l'informe pertinent", ha detallat. La recreació ha comptat amb l'ajuda dels Mossos d'Esquadra, Bombers, odontòlegs i metges forenses. "Els alumnes han tocat tots els aspectes que havien estudiant teòricament durant el curs, és una bona forma per aprendre", ha puntualitzat Hospital.

Fins i tot, els estudiants han pogut extreure les restes de les suposades víctimes mortals que, en veritat, eren maniquins. "És un procés meticulós i llarg, estem molt contents amb el resultat obtingut", ha conclòs l'experta.