El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, i la rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli, han signat avui en el Rectorat de la UdG la renovació del conveni per al Màster Interuniversitari en Joventut i Societat 2013-2014.

L'objectiu és consolidar una oferta formativa oficial en l'àmbit de la investigació, la intervenció i les polítiques públiques en joventut.

Mitjançant el conveni signat aquest matí, la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família (DBSF) permetrà, entre d'altres possibilitats, facilitats perquè l'alumnat s'allotgi en els albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya, així com la realització de pràctiques professionals i de viatges d'estudis en altres països.

El màster, coordinat pel professor Pere Soler de la UdG, és reconegut per la Generalitat i pel Ministeri d'Educació i és l'única titulació de màster oficial existent en matèria de joventut a Catalunya.

Les classes començaran el pròxim 4 d'octubre i finalitzaran el 30 de maig de 2014 i es realitzaran de manera semi-presencial en sis universitats catalanes: Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat de Barcelona (UB), Universitat de Lleida, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Rovira i Virgili i la pròpia UdG.

El pla d'estudis està dissenyat per formar a futurs professionals capaços d'intervenir en l'àmbit de la joventut o bé en la investigació sobre les polítiques de joventut.

Aquests estudis tenen un caràcter marcadament interdisciplinari i compten amb un equip docent amb àmplia experiència en l'àmbit de la joventut des de diferents òptiques i disciplines socials, sobretot de la pedagogia, la sociologia, l'antropologia i la comunicació.

Disposen d'un Consell Assessor que reuneix una vintena d'institucions públiques i privades, implicades en la intervenció en els joves i en el disseny i la implementació de les polítiques de joventut.

Des de l'inici de la realització d'aquests estudis, que es van començar a impartir el 2008, més de 150 estudiants han pogut cursar aquesta titulació.