El pressupost del 2014 de la Universitat de Girona puja finalment a 88 milions, per sobre dels 87,1 milions del 2013. Inicialment, el rector, Sergi Bonet, havia apuntat que hi hauria una davallada de 5 milions perquè calia aplicar de cop la retallada de dos anys. No obstant això, mentre es feien els comptes, la UdG ha detectat que l'exercici del 2013 es va tancar amb romanents de tresoreria. Segons ha explicat Bonet, com que la Generalitat va comunicar entrat el segon semestre quin pressupost destinaria a les universitats, en el cas de Girona no va haver-hi temps per gastar-ho tot. Per això, aquest excedent (de més de 5 milions) s'ha incorporat a l'exercici del 2014. El Consell de Govern hi ha donat el vistiplau.

Entre les accions de govern del nou equip destaquen, en el camp de la millora de la docència, el desdoblament dels grups més grans - de manera que no superin els 60 alumnes- en tots els centres docents i en tots els primers cursos dels estudis de grau de la UdG. Així mateix, la reducció dels grups de pràctiques a la Facultat de Ciències a 16 estudiants.

També s'ha decidit millorar el finançament de l'Escola de Doctorat, amb un increment de 70.000 euros, de manera que passa dels 123.919 euros el 2013 a 193.919 euros el 2014, amb l'objectiu d'impulsar la política de doctorats de la UdG. En l'àmbit de la recerca, es destinen 300.000 euros a l'adquisició d'infraestructura científica.

Quant a les beques i ajuts per a estudiants amb bon expedient acadèmic i escassos recursos econòmics, destaca una nova convocatòria de beques del Consell Social per a cursar estudis de màster després de cursar un grau a la UdG (que es dotarà amb més de 40.000 euros), que se suma a la dotació de 300.000 euros, fruit del conveni signat recentment amb el Banco de Santander, i que donaran lloc a un centenar de beques per a sufragar els costos de matrícula.

Una altra de les accions destacades adreçades als estudiants és la possibilitat d'augmentar el nombre de terminis de fraccionament del pagament de la matrícula en funció de les condicions econòmiques de l'estudiant.

Un cop aprovat pel Consell de Govern, els comptes per al 2014 hauran de rebre l'aprovació del Consell Social. Durant la reunió d'avui, el rector Sergi Bonet ha proposat que en la propera sessió s'aprovi donar el nom de Modest Prats a l'Aula Magna de la Universitat.