L'enginyer informàtic Ignasi Belda Reig, doctor en intel·ligència artificial aplicada al disseny de fàrmacs per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i col·laborador de la Universitat de Girona, rebrà enguany el premi Fundació Príncep de Girona d'Empresa, que se li lliurarà en el marc del Fòrum Impulsa del proper mes de juny.

Un dels membres del jurat, Zaryn Dentzel, va explicar que s'ha reconegut la tasca de Rojas per ser un jove emprenedor de l'àmbit biosanitari i tecnològic amb una clara vocació internacional en una societat global.

Belda va realitzar la seva tesi doctoral a l'Institut de Recerca Biomèdica de la Universitat d'Illinois (EUA) i a la multinacional anglo-sueca AstraZeneca. El treball va ser seleccionat per la UPC com una de les millors tesis en informàtica de la dècada. L'any 2007, just un any abans d'acabar el doctorat, va fundar l'empresa Intelligent Pharma, la qual cosa li va permetre que les idees sorgides al llarg de la seva carrera científica arribessin a la indústria a través d'una empresa d'elevat caràcter científic i tecnològic.

L'any 2009 va crear SOM Biotech i, el 2010, BioCloud Research. L'any 2011 va crear una filial de l'empresa Ingelligent Pharma als EUA per tal de facilitar la internacionalització de la matriu. Actualment, les empreses fundades per Belda generen 30 llocs de treball altament qualificat. A més, el científic col·labora puntualment com a professor en un màster de la UdG. Belda, que va assistir a l'acte de concessió del premi, va assegurar que es tracta d'un reconeixement "molt important" per a la seva empresa i trajectòria.