El Fòrum Impulsa, que organitza la Fundació Príncep de Girona (FPdGi) a la capital gironina i que tindrà lloc els pròxims dies 26 i 27 de juny, dedicarà dues activitats al periodisme amb motiu del 75è aniversari de l'Agència EFE.

El president de la FPdGi, Antoni Esteve, i la seva directora general, Mònica Margarit, han ofert avui els detalls d'aquesta iniciativa i han destacat la vocació de l'esdeveniment d'incorporar a nens i joves a un dels aspectes destacats de la cita com és "la seva difusió gràcies a la presència dels mitjans de comunicació".

La primera activitat tindrà lloc el 27 de juny, quan s'organitzarà a la sala de premsa de l'Auditori una conferència informativa moderada per l'Agència EFE en la que les preguntes a un destacat conferenciant les realitzaran nens d'entre deu i setze anys de diverses escoles de Girona.

Mònica Margarit ha avançat que un dels ponents que prendran part en el Fòrum Impulsa serà el que se sotmeti a les qüestions que li plantegin els estudiants.

Prèviament, els professors de les escoles treballaran el perfil de l'entrevistat i prepararan les preguntes a formular en la roda de premsa.

L'altra activitat es destinarà als joves seleccionats en l'actual edició de la beca de Periodisme EFE-La Caixa i que han realitzat pràctiques durant el curs acadèmic en diferents delegacions de l'Agència EFE a Espanya.

Els estudiants d'últim any de carrera seguiran el Fòrum organitzats en grups reduïts sota la tutoria del delegat d'EFE a Girona, David Álvarez, i d'altres periodistes de l'agència.

El Fòrum Impulsa, que fomenta l'esperit emprenedor entre els joves, té aquest any com a eix el coneixement compartit i la col·laboració a través de les noves tecnologies.