La Fundació Gala-Salvador Dalí ha signat aquest migdia un conveni marc de col·laboració amb la Universitat de Girona, amb una validesa de 4 anys prorrogables, per donar a conèixer l'obra artística i intel·lectual de Salvador Dalí, així com els seus museus de Figueres, Púbol i Portlligat.

Les dues institucions fa anys que treballen estretament i han volgut formalitzar aquesta col·laboració i les seves bases mitjançant la firma d'aquest conveni que han rubricat, per part de la Fundació Dalí, el seu president, Ramon Boixadós, i en nom de la Universitat de Girona, el seu rector, Sergi Bonet.

Prestar suport i assessorament tècnic i artístic en relació amb la formació, l'acollida d'estudiants en pràctiques, el desenvolupament de projectes d'investigació en matèries d'interès comú i, en especial, la relació entre cultura i turisme són d'altres dels objectius del conveni.

També complementar puntualment l'oferta docent, igual que facilitar la reproducció, distribució o comunicació pública de l'obra de Dalí.

Tant el president de la Fundació Dalí com el rector han s'han mostrat satisfets de la firma del conveni, i així Boixadós ha assenyalat que tenia molt sentit signar un conveni amb la Facultat de Turisme sent Salvador Dalí el seu atractiu més gran.

De la seva banda, Bonet ha destacat els aspectes comuns que vinculen les dues institucions: les dues estan molt arrelades al territori i treballen en la promoció i internacionalització del nostre patrimoni.

També han assistit a l'acte la degana de la Facultat de Turisme, Dolors Vidal, el director del màster en Turisme Cultural, Lluís Mundet, i el gerent de la Fundació Dalí, Joan Manuel Sevillano.