El màster per formar professorat d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes que imparteix la Universitat de Girona ha doblat el nombre d'estudiants respecte el curs anterior, passant de 46 a 99.

L'augment de la demanda per cursar aquest màster -exigit als graduats que volen ensenyar a Secundària- ha estat general i per aquest motiu, a principis d'octubre, la Generalitat va anunciar una ampliació de places. Per fer-ho, el Govern va arribar a un acord amb les universitats que ofereixen la formació, entre elles la UdG.

Aquest curs 2014-2015, la Universitat de Girona ofereix dues especialitats del màster: la de Biologia-Geologia i Física-Química -que es plantegen conjuntament-, amb 61 estudiants matriculats; i la de Geografia i Història, amb 38 alumnes. En anys alterns, i aquest no toca perquè es va fer el curs passat, la UdG també imparteix el màster de Llengua i Literatura Catalana i Castellana. L'especialitat de Biologia-Geologia i Física-Química també es programa cada dos anys, i aquest toca; mentre que el Geografia i Història és fix.

El coordinador del Pràcticum del Màster en Formació del Professorat d'ESO i Batxillerat, FP i Ensenyament d'Idiomes a la UdG, el professor Climent Frigola, va explicar que, aquest curs, la demanda ha estat "significativament més elevada". I per deixar-ho clar, va recordar que fa dos anys no van tenir prou alumnes per fer el de Biologia. Tot i que la Universitat no sap si la tendència es mantindrà, Frigola va explicar que el creixement s'atribueix a dues causes possibles. Una és que el curs passat el Departament d'Ensenyament va obrir les llistes de substitucions; i l'altra que "ja hi ha una quantitat important d'estudiants que no han fet una Llicenciatura sinó un Grau i per a ells queda més clar que cal fer el màster". La formació va a càrrec de 30 professors, també més que el curs passat.

D'altra banda, el coordinador va destacar que les dimensions de la UdG permeten planificar les pràctiques d'acord amb les necessitats dels estudiants, entre els quals també n'hi ha d'altres punts de Catalunya.