L'Escola Universitària de la Salut i de l'Esport (EUSES), centre adscrit a la Universitat de Girona, presentarà aquest cap de setmana, coincidint amb la jornada de portes obertes de divendres i dissabte al Campus de Salt, el primer Grau Interuniversitari en Fisioteràpia, que es posarà en marxa a partir del curs acadèmic 2015/16.

Que sigui el primer grau interuniversitari no significa que sigui l'únic, ja que el centre ja ofereix actualment un gran en fisioteràpia, que es mantindrà al costat del nou, que aporta noves capacitacions a l'alumnat. Si els alumnes del grau que ja ofereix l'escola estudien presencialment a Salt, els del nou grau ho faran a Barcelona.

L'EUSES inicia aquest nou projecte conjuntament amb l'Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), centre adscrit a la Universitat de Barcelona.

El nou Grau Universitari en Fisioteràpia per la UdG i la UB s'impartirà en llengua anglesa a les instal·lacions del Campus de la Salut de la Universitat de Barcelona, a Bellvitge.

Tindrà una durada de 4 anys i un total de 240 crèdits ECTS, i el nombre de places d'accés a primer curs és de 60.

La Universitat de Girona serà qui coordinarà i impulsarà aquest nou grau, aprovat pel Consell de Govern de la UdG i pel Consell Interuniversitari de Catalunya.

Un dels trets diferencials d'EUSES ha estat l'aposta per una formació de qualitat "atractiva tant per a l'estudiant de casa com per al de l'estranger", ha indicat el centre en un comunicat difós ahir.

L'EUSES confia que la internacionalització del grau reforçarà els objectius estratègics de les dues universitats i afegirà excel·lència a la seva tradició, gestió i models acadèmics.

Ismael Martí, director de Grau de Fisioteràpia, ha explicat al Diari de Girona que aquest nou grau s'adreça tant a alumnes de l'Estat espanyol que tinguin "ímpetu" per buscar sortides laborals a altres països, com als alumnes ?estrangers coneixedors de l'excel·lència de la formació que s'ofereix a Catalunya en fisioteràpia i s'hi vulguin ?matricular, especialment els francesos.

"El país on es coneix més la fisioteràpia és França, on el fisioterapeuta té la consideració de metge i la gent pot acudir a la consulta sense passar prèviament pel metge de família", ha informat Martí.

El director del grau ha remarcat com a característica especial "de la nostra escola" el fet que els nous estudis s'impartiran íntegrament en llengua anglesa, fet que respon a una doble demanda del mercat que s'ha detectat tant per part dels estudiants d'aquí com els de l'estranger.

Martí també destaca que es tracti d'estudis interuniversitaris en conveni amb dues universitats, "prova de la solidesa del currículum".

Finalment, posa en relleu la introducció de les noves tecnologies dins el món de la fisioteràpia, que s'usaran per ensenyar a crear sistemes multimèdia per desenvolupar 3D per a diagnòstics en col·laboració Enti, centre adscrit a la UB. "Hem vist que els nostres fisioterapeutes poden anar a l'estranger, on estan molt ben valorats, i la llengua serà en aquest sentit una eina".

L'escola, que ja ofereix a Salt el grau de Fisioteràpia i el grau d'Educació Física, té actualment un 75% d'alumnat estranger, tot i que per entrar-hi s'ha d'acreditar la nota de tall oficial que estableix la UB.