Juan José Collantes va ser, sens dubte, el protagonista del partit d'ahir. El davanter del Sabadell va fer un gol de bandera per donar la victòria als vallesans en un estadi que li era molt familiar. A Palamós aquest futbolista hi va viure la temporada 2002/03 amb el degà a Segona B. Eren temps convulsos, amb el controvertit Dimitri Piterman fent i desfent al seu gust. Aquell any el nord-americà va deixar el club rumb a Santander. I entre els diversos jugadors que es va endur (Sarabia, Edu Aguilar, Coromina) també hi era un Collantes que ahir explicava als vestidors que tenia "un bon record" de la seva estada a l'entitat.

"Recordo que era molt jovenet quan vaig jugar amb el Palamós. Tenia 20 anys. Em va servir per començar a tenir minuts a Segona B", deia ahir el protagonista del partit. Al degà hi va arribar provinent de l'Onda i va insistir que "guardo molt bons records d'aquest camp. Hi vam venir amb el Sabadell en la pretemporada i sempre sóc feliç de poder tornar a Palamós". Collantes va fer alguns entrenaments amb el primer equip del Racing en la segona volta de la campanya 2002/03, però finalment Piterman va optar per deixar-lo a Palamós fins a final de temporada. Aquell estiu sí que va acabar deixant la Costa Brava per posar rumb a Cantàbria. A Santander va jugar amb el filial la campanya 2003/04. Va arribar a disputar la Copa Intertoto amb el primer equip però Piterman no el va fer debutar a Primera i un any després se'n va anar al Rayo Vallecano, a Segona B, on s'hi estaria sis anys.

"Piterman era un home que no deixava indiferent ningú. Era un motivador nat que anava de molt bon rotllo i ens tractava molt bé, als jugadors", va explicar Collantes. Segons ell, "més que un entrenador era un psicòleg. De fet, tàcticament i futbolísticament no destacava perquè no tenia ni el carnet d'entrenador".

El davanter del Sabadell va anar a Santander una temporada i mitja amb el nord-americà. Després va anar al Rayo i d'allà, al Granada i al Cartagena, combinant la Segona A amb la Segona B. Al club murcià hi va arribar com a fitxatge estrella després de l'ascens dels andalusos a Primera. "He viscut cinc o sis ascensos. A la màxima categoria no hi he jugat mai i serà difícil que tingui aquesta oportunitat", va subratllar. Collantes va dir que havia mantingut contacte amb Xavi Molas, Edu Aguilar i Chuchi Cos, companys seus a Palamós, "però fa temps que no en sé res".