Quatre mesos després de l'eliminatòria d'ascens a Segona A, el Llagostera i el Racing de Santander es tornaran a veure les cares demà (18.15) al Palamós-Costa Brava. Els càntabres van guanyar al Sardinero (1-0) i van pujar directament mentre que els gironins van haver de superar l'Avilés i el Nàstic per celebrar l'històric ascens. Demà es retobaran a la categoria de plata en un escenari diferent al d'aquell partit d'anada al Municipal que va acabar sense gols (0-0).

L'aterratge del Llagostera a la Lliga Adelante ha estat absolutament oposat al dels càntabres pel que fa a planificació esportiva. És cert que a la banqueta hi han tornat, després de nou jornades, Lluís Carrillo i Oriol Alsina, però el club a l'estiu va donar les regnes de l'equip a Santi Castillejo. Al Sardinero, en canvi, hi continua Paco Fernández que, no obstant això, no podrà asseure's a la banqueta perquè està sancionat. Mentre el Racing a l'estiu va donar continuïtat a la plantilla que va pujar i tan sols va fer 6 fitxatges a banda d'ascendir jugadors del filial, els gironins van canviar mig equip. La direcció esportiva llagosterenca va donar 9 baixes i va fer 13 fitxatges sacsejant gairebé de dalt a baix tot l'equip.

Dels 14 jugadors que el Racing va utilitzar en el 0-0 al Municipal, tan sols Lafuente (Sestao) va deixar l'equip. En canvi, al Llagostera no hi continuen Òscar Álvarez (segon entrenador), Sellarès (Reus), Chamorro (Lleida) i Fullana (Atlètic Balears). Analitzant la participació dels protagonistes d'aquell partit que romanen a ?l'equip, la comparació enacara ?resulta més cridanera. Paco ?Fernández ha mantingut la confiança en els herois de l'ascens i només Borja Granero ha perdut la titularitat. La resta acostumen a ser sempre titulars. Demà, però, no hi seran ni el porter Mario ni Francis, lesionats. Menció especial per als joves David Concha i Fede San Emeterio que, procedents del filial, s'han confirmat a l'onze titular.

Mentrestant, de l'onze titular del Llagostera que va jugar aquell dia només Jordi López (819 minuts) i Eloy Gila (656) es pot dir que són titulars . Tarradellas (492) i Pi (540) han jugat força però no han estat indiscutibles. Rere seu hi és Jordi Masó, que va recuperar la titularitat a Lugo i ja suma 230 minuts. Absolutament residual és de moment la participació de ?Vallho (90), Pitu (14) i Moragón (0). Tots tres han tingut problemes físics però quan han estat bé tampoc han comptat per als tècnics. De la temporada passada resten també a la plantilla Aimar, Barnils i Ratti, dels quals només el lateral ha tingut continuïtat (433 minuts en 6 partits). El porter no s'ha estrenat i Barnils ha jugat només 20 minuts contra el Mallorca.

De moment les trajectòries d'ambdós equips són paral·leles. Tots dos ocupen les primeres poscions de descens amb els mateixos punts (9). Està per veure, doncs, quina és l'aposta que dóna més resultat, si regenerar l'equip amb fitxatges de fora o bé per donar continuïtat al bloc. Demà es desfarà l'empat a la classificació.