Les sis jornades que acumula el Llagostera sense guanyar (l'última victòria va ser al camp del Barça B el 20 de setembre) han conduït els blaugranes a la zona de descens. La reacció és urgent, però, en qualsevol cas, no es pot dir que la situació sigui nova. En les últimes tres temporades, a Segona B, l'equip blaugrana també havia patit un sotrac de característiques similars, i sempre se'n va acabar sortint. Tant, que l'any passat van assolir l'històric ascens a Segona A i en la campanya del debut a la categoria de bronze del futbol espanyol (2011/12) després d'encadenar les vuit primeres jornades sense guanyar, van ser cinquens, a un punt del play-off, quan es va acabar el campionat.

El Llagostera va ser campió del grup III de Segona B el curs passat i va pujar a la Lliga Adelante però no es va escapar d'estar-se sis partits, una ratxa com l'actual, sense conèixer la victòria. El sotrac, en aquella ocasió, va arribar a la meitat de la segona volta, entre les jornades 29 i 34. L'equip de Carrillo i Alsina es va encallar per culpa dels empats contra Olímpic, Mestalla, Alcoià i Badalona i les derrotes per la mínima a Olot i Tarragona. Un 3-1 contra el Reus va ser la millor medicina per sortir de l'embolic i acabar guanyant aquella lliga en l'última jornada gràcies al triomf sobre l'Elx Il·licità (1-0).

Més profund, i encara més matiner que l'actual, va ser el sotrac amb què el Llagostera va obrir la temporada 2011/12, la del seu debut a Segona B: no van guanyar cap dels vuit primers partits i van haver d'esperar a la jornada 9 (2-0 contra el Terol), per celebrar el primer triomf. Aquell Llagostera va perdre els quatre primers partits de Lliga (davant l'Ontinyent, el Balears, l'Olímpic i el Mallorca B), i molts ja el veien com a clar candidat a tornar a Tercera després de sumar tan sols tres dels primers vint-i-quatre punts en joc gràcies a empats contra Badalona, Saragossa B i Reus. Però vés per on que els blaugranes es van refer i amb una segona volta excepcional van acabar cinquens.

Fa dues temporades el Llagostera tampoc es va escapar de protagonitzar una ratxa de partits sense victòries. Aquella vegada (curs 2012/13) van ser cinc, amb quatre derrotes (Oriola, Nàstic, Badalona i l'Hospitalet) i un empat. Un u de quinze que va coincidir amb el temps amb l'eliminatòria de Copa contra el València i el partit de tornada a Mestalla. Els blaugrana també es van acabar refent i van acabar desens, salvant la categoria amb comoditat.