La intensa pluja que va caure dissabte va provocar que el terreny de joc de l'estadi Palamós - Costa Brava acumulés un bon nombre d'aigua. La pilota no circulava gens bé però l'àrbitre va xiular l'inici i el final del partit. La gespa va convertir-se en fang, la pluja no va donar treva en cap moment i els futbolistes van acabar jugant en una autèntica piscina. Ahir, el dia després del duel entre Llagostera i Betis, va tornar a ploure i la gespa mostra signes evidents d'haver quedat ben perjudicada. "La setmana passada la gespa estava en perfectes condicions però la mala sort ha provocat que s'hagi hagut de jugar un partit amb aquesta quantitat d'aigua", explica Eudald Morera. El director general de Royal Verd, empresa responsable de tractar la gespa, assegura que el terreny de joc estava en mal estat perquè "l'estadi de Palamós, que es va fer fa 25 anys, no té drenatge. Això afecta més quan hi ha una excepcionalitat". "La situació s'agreuja si hi ha partits cada setmana".

Segons Morera, per recuperar l'estat de la gespa abans que es disputés el partit -no era una catifa però presentava un estat òptim- es tardarà "dues setmanes". "El següent partit del Palamós (diumenge 7 de desembre a les 12.00) serà jugable. I en el proper partit del Llagostera (diumenge 14 a les 17.00) ja estarà bé", afegeix el responsable de l'empresa garrotxina, que aquest cap de setmana va estrenar la nova gespa de Paterna (victòria de l'Olot) i de l'estadi de Mestalla (contra el Barça).

Els treballs per recuperar la gespa començaran avui. "Tocarà fer un sobreesforç". El context, però, no és l'idoni. "Tot dependrà de les temperatures que hi hagi els següents dies. Hi ha poques hores de sol i temperatures a la baixa. La pluja no ha acabat i hi ha molts litres acumulats".

Es podria dir que la gespa no ha rebut amb bons ulls l'arribada del Llagostera a Palamós. A principi de curs un fong que no permetia practicar el millor futbol. "El tema dels fongs ja estava solucionat i això no té res a veure".