El Llagostera coneixerà durant el mes de gener la xifra definitiva que haurà de cobrir per transformar-se en Societat Anònima Esportiva (SAE), requisit indispensable que haurà de superar per seguir en el futbol professional en cas que obtingui la permanència a la Lliga Adelante. El club va enviar tota la documentació requerida a finals de setembre al Consell Superior d'Esports, que tenia tres mesos per respondre. Madrid ha enviat una carta al Llagostera, però, on els indiquen que com a màxim trigaran 45 dies més, amb la qual cosa les previsions que fa l'entitat són de tenir la quantitat exacte del capital social que els farà falta a finals de gener. A partir d'aquell moment començarà la cursa, amb data màxima per aconseguir els diners a 31 de juliol. La quantitat no serà inferior als dos milions d'euros.

Dels quatre clubs que van pujar a Segona A el juny passat, el Llagostera és l'únic que s'ha de transformar encara en SAE. Leganés, Albacete i Racing ja ho eren pel seu passat més o menys recent en el futbol professional. El cas del Llagostera s'ha d'emmirallar més en el d'entitats modestes com el Mirandés o, fins i tot, l'Eibar, que l'estiu passat va haver d'afrontar una ampliació de capital per poder pujar a Primera tot i tractar-se d'un dels clubs més sanejats del futbol espanyol.

Sanció a Diego Rivas

D'altra banda, en l'aspecte esportiu, ahir es va confirmar que el migcampista Diego Rivas haurà de complir un partit de sanció aquest diumenge contra el Ponferradina a conseqüència de l'expulsió per doble amonestació que va patir a Sòria dissabte passat. L'equip, mentrestant, va tornar a entrenar-se a Palafrugell, que també serà l'escenari de la sessió d'avui i de demà. L'únic entrenament que el Llagostera farà a Palamós abans del partit serà dissabte al matí, a porta tancada.