"Sortir del descens". Aquest és el desig de Lluís Carrillo abans d'acomiadar el 2014. L'escenari ideal per al Llagostera per acabar l'any i preparar la visita del Girona del 3 de gener és clar: encadenar a Albacete la segona victòria consecutiva, fet inèdit fins ara, i començar el 2015 fora dels quatre últims llocs. Guanyar al Carlos Belmonte significaria deixar als manxecs quatre punts per sota i passar un Nadal amb els ànims renovats. "Per nosaltres tots els partits continuen essent finals i ho seran fins al mes de juny. Hem millorat molt respecte a fa dues setmanes i ens motiva treure els tres punts d'Albacete perquè significaria sortir del descens", deia ahir Carrillo.

El rival dels blaugrana demà al migdia (12.15, 13TV) ha patit el desgast de jugar Copa, dimecres, contra el Llevant, fet que segons el tècnic del Llagostera no té gaire transcendència: "Tots els que van jugar eren majoritàriament suplents, de titulars només en van jugar dos (César i Gonzalo). Ells tenen una plantilla molt àmplia amb 30 futbolistes i per això poden dosificar", va assenyalar. Lluís Carrillo va explicar que "l'Albacete practica molt bon futbol, tracta bé la pilota, li agrada associar-se, portar el control del joc, i la posició que ocupen és irreal perquè és dels equips que fa més bon futbol de Segona A".

Una victòria seria un cop d'efecte bestial. "Si guanyem, donarem un cop de puny important a la part baixa, per la situació dels dos equips hi pot haver un xic de nerviosisme i esperem que el Llagostera el pugui gestionar millor", va explicar l'entrenador, que espera veure al Carlos Belmonte "un Llagostera descarat, com davant del Ponferradina. El 3 a 1 ens ha anat bé per l'autoconfiança del futbolista i això ens fa créixer". Una de les claus pot ser que com més avanci el partit l'empat pot jugar a favor dels visitants "i l'equip que sàpiga portar millor el nerviosisme tindrà molt de guanyat".

Preguntat per si introduirien molts canvis, Carrillo va deixar clar que "aquest cos tècnic es fixa molt en el treball entre setmana del jugador i també de les característiques del rival. Estem contents del rendiment de la plantilla. Això és futbol professional i si creiem que un futbolista ha d'entrar en detriment d'un altre ho farem pel bé de l'equip".

Segons el tècnic "canviar peces després del 3 a 1 és més difícil però també es van fer coses malament. Al doble pivot hi tenim cinc futbolistes per a dues places però això és bo perquè augmenta la competitivitat". En aquest sentit va afegir que "Diego Rivas i Jordi López han jugat a Primera i això ens dóna un plus, tant de bo que en totes les posicions tinguéssim tants maldecaps".

Lluís Carrillo va recordar que "davant del Ponferradina hi va haver cinc minuts on l'equip va desaparèixer, amb el 2 a 0 vam perdonar el 3 a 0 i després ens van fer el 2 a 1, vam entrar en un estat de xoc i ens van entrar les pors i això s'ha de solucionar i cal intentar no tirar-nos enrere". Sobre la recuperació del poder ofensiu va indicar que "hem fet cinc gols en els darrers dos partits i esperem que al Carlos Belmonte només hi hagi gols del Llagostera".