Jorge Díaz desaprofita una clara ocasió de l'Albacete enviant la pilota als núvols. És el minut 75 del duel contra el Llagostera i la bronca de l'afició manxega cap al seu equip és rotunda. Apareixen els primers mocadors blancs, s'escolten crits de ¡Fuera! ¡Fuera! i l'ambient està crispat. Contra l'àrbitre, contra el tècnic Luis César i contra tothom. El marcador mostra un 0-2 a favor de l'equip gironí i un bon nombre de seguidors comença a desfilar. El Llagostera ja havia fet la feina i només havia d'estar atent a l'hora de defensar. En cas de no fer-ho bé, tampoc passava res de l'altre món, ja que Moragón, el pal o la manca de punteria dels manxecs evitaven que el marcador es mogués. L'únic que va veure porteria amb encert en el duel disputat ahir al migdia va ser Imaz. Va estrenar-se com a golejador a Segona A per partida doble. I ho va fer en un dia en què els tres punts tenien un elevat valor. Tres motius: per seguir viu en la lluita per a la permanència, per matar un rival directe com l'Albacete (enfonsat a la cua de la taula) i per iniciar les vacances de Nadal amb una tranquil·litat que s'ha trobat a faltar a Can Llagostera en els primers quatre mesos de lliga.

Els 22 futbolistes que van saltar al terreny de joc del Carlos Belmonte eren conscients de la importància dels tres punts, però van ser els jugadors del Llagostera els que van sortir a mossegar. Van buscar la cara al partit des del principi. La pressió era alta quan l'Albacete intentava sortir amb la pilota i no va tardar gens el conjunt blaugrana a avisar. El gol i el Llagostera són ara nous amics -set dianes en les últimes tres jornades- i David Querol va veure porteria quan només s'havien disputat tres minuts de joc. L'assistent, però, va ser l'únic que va veure fora de joc.

Tal com va succeir en la segona meitat del duel contra el Ponferradina, en què es va oferir una notable millora en el joc, David Querol va jugar a la banda dreta i Jesús Imaz com a mitja punta, per darrere de Sergio León. Carrillo i Alsina van prendre nota i van repetir l'onze titular i el mateix dibuix tàctic. Els exjugadors del Nàstic i del Lleida debuten aquest curs a Segona A i necessiten continuïtat per demostrar que són jugadors aptes per a la categoria. I ara que tenen presència en el joc blaugrana, ho volen aprofitar. Així ho va fer Imaz, autor de les dues dianes del Llagostera.

Al quart d'hora de joc va obtenir el primer premi. En una jugada procedent del servei de banda, la pilota va acabar a la frontal de l'àrea i, impulsada per Pitu, va anar fins al cap d'Imaz, amb avantatge ben a prop de l'àrea petita. El lleidatà marcava el seu primer gol amb l'equip gironí i s'estrenava a Segona A. No en va tenir prou.

El Llagostera tenia les idees clares: s'havia de buscar la profunditat en banda de Querol i Ríos Reina, trobar la segona jugada i lluitar totes les pilotes per mantenir la solidesa en defensa. Moragón estava molt segur per dalt, però això no evitava que l'Albacete fes mal per les bandes. En la freda jornada matinal d'ahir,els crits d'Alba! Alba! van arribar en el tram final del primer temps, quan van sorgir les centrades amb perill, les accions destratègia i els dos xuts de Keko.

Et treuen i et donen

Els crits d'ànim, al Carlos Belmonte, van durar poc. L'inici de la segona meitat va estar marcat per una decisió arbitral. Si en la primera meitat l'assistent va treure un gol a Querol, a la segona part en va donar un a Imaz. En una acció inofensiva a la part dreta de l'àrea, fregant la línia de fons, Sergio León va cauredavant Miguel Nuñez quan anava a lluitar una pilota. L'àrbitre va atrevir-se a xiular penal, va posar-se l'afició en contra i va facilitar la segona diana d'Imaz, responsable d'executar la pena màxima. En els 40 minuts restants, el Llagostera va mantenir el cap fred i l'Albacete ho va fallar-tot i més, oferint una impotència ofensiva que ja és un record del passat per a un Llagostera que podrà viure unes bones festes.