El Llagostera encarava el partit d'ahir a Leganés com un test per posar-se de nou davant un rival de la seva Lliga. Després de superar el Valladolid i d'empatar contra el Las Palmas, segon i primer classificats, i passar segurament per un dels millors moments de la temporada, ahir els gironins van tornar a tocar de peus a terra. No és que el Leganés els repassés de dalt a baix, ni que fos molt superior. No. N'hi va haver prou amb els primers minuts per veure que ahir no era el dia. El Llagostera jugava amb una marxa menys i no estava gens còmode. I així, és fa molt difícil, per no dir impossible, puntuar. El mateix entrenador blaugrana Lluís Carrillo ho va reconèixer al final del partit. "Ens ha mancat una mica d'intensitat", va dir clar i català. "Ens ha costat molt entrar al partit. Ells han sortit més connecats i no estic content", afegia.

És ben cert que si el porter local Serantes no hagués desviat a córner l'u contra u de David Querol a la primera part amb 0-0 al marcador, el partit hauria estat un de ben diferent. Sí que va entrar, en canvi, l'intent de rebuig de Ruymán Hernández a la porteria de René només començar la segona part. Al cap de pocs minuts, Chuli, de cap situava el 2-0 al marcador davant la desesperació de la banqueta gironina. Carrillo no s'ho explicava. "Ens han rematat un cop i ens han fet dos gols", es lamentava. El de Monistrol reconeixia la superioritat d'un Leganés que "feina sensació de perill" però que no acabava de "crear ocasions de gol". Carrillo va explicar que en l'acció del polèmic gol anul·lat a Chuli a la primera part, l'assistent havia aixecat la bandera i que, per això, ells ho havien reclamat al quart àrbitre.

La derrota a Leganés torna a situar el Llagostera en posicions de descens i fa encara més crucial el partit de dissabte entrant contra el Recreativo a Palamós (20.00). Carrillo va negar que el Llagostera ja estigués pensant ahir en el proper partit. "Veníem a jugar una final però no ha sortit bé", deia. El tècnic va detallar que tenen molts jugadors advertits de suspensió i que havia fet equilibris per gestionar-ho. "Hem sacrificat en Pitu perquè el volíem contra el Recreativo però en Tito sí que l'ha vista i no podrà jugar", reconeixia. El fet de tornar a la zona calenta no preocupa en excés Carrillo que és conscient que queda encara molta Lliga. "La situació era molt delicada abans de jugar i ho segueix sent. Necessitàvem guanyar per respirar perquè sabíem que podíem tornar a caure en descens. Ser-hi és anecdòtic i ara només ens toca pensar en derrotar el Recreativo", subratlla.