Les alegries a cal pobre duren poc. Una setmana ha estat el Llagostera fora de les posicions de descens. Els quatre punts sumats contra el Valladolid i el Las Palmas van permetre els gironins treure el cap fora de la zona calenta després de tretze jornades consecutives. Semblava que l'equip aixecava el vol i la visita a Butarque estava assenyalada en vermell com la plataforma d'enlairement del Llagostera cap a la zona tranquil·la. A més a més, en cas de victòria, els gironins atrapaven els madrilenys a qui haurien guanyat el goalaverage. A l'hora de la veritat, res de res. Un desgraciat autogol de Ruymán i la manca d'entesa entre Tito i el cenari a l'hora de marcar Chuli van esvair les il·lusions del Llagostera de mirar cap amunt. Toca tornar a mirar avall. O, més ben dit, el cinquè per la cua, el Tenerife que marca la salvació amb 24 punts. El Llagostera és ara 20è a l'espera del que faci avui el Recreativo, proper rival dels blaugrana, avui al Colombino davant l'Alabès. En el pitjor dels casos, els gironins poden acabar la jornada 21ens, però la permanència és ia es quedarà a només un punt de distància. La derrota contra el Leganés, a més a més, fa que els madrilenys igualin l'average particular als gironins i que, en cas d'empat a final de temporada, la diferència de gols general serà qui desfaci qualsevol igualada. Al partit d'anada a Palamós, els gironins van guanyar també per 2-0 en el que va ser la primera victòria de la història del club a Segona A.

L'única nota positiva del partit, reconeguda tant per Alsina com per Carrillo, va ser l'estrena de Samu De los Reyes. El lateral andalús va ser titular en el seu primer partit amb el Llagostera i va complir amb bona nota. Cedit pel Còrdova després de no gauir de minuts a Lugo, De los Reyes va prendre el lloc a l'onze titular a un Enric Pi que encadenava un grapat de jornades seguides a l'onze. El vallesà no va ser a Leganés, segons Carrillo, perquè el cos tècnic li va voler donar descans.

Igualtat màxima per dalt

D'altra banda, els resultats d'ahir van fer que el Las Palmas s'allunyi del Betis, al qual atrapa l'Sporting de Gijón que ja és segon per millor average. Si avui els gironins vencen l'Alcorcón i el Valladolid va el mateix amb el Lugo, hi hauria un quàdruple empat a 44 punts entre el segon i el cinquè. Depenent del resultat del Saragossa, el forat amb el setè podria ser ja de 10 punts.