Després de la trompada a Butarque on, reconegut pels mateixos Lluís Carrillo i Oriol Alsina, a l'equip li va mancar intensitat, el Llagostera no pot fallar dissabte contra el Recreativo. Les iniciatives enegades pel club per tal que l'estadi presenta una bona entrada són un símptoma de la transcendència que té el partit. Els andalusos arriben a Palamós immersos en una greu crisi institucional, econòmica i també esportiva, ja que han caigut fins a la penúltima posició després de deu jornades sense guanyar en les quals tan sols han sumat dos punts dels trenta possibles. Amb 22 punts, un menys que els gironins, una victòria local els enfonsaria una mica més i n'agreujaria encara més la situació.

El panorama a Huelva és desolador. El club negocia, amb l'aigua al coll, un ajornament dels pagaments dels 9 milions de deute amb Hisenda. A més a més, amb els drets federatius bloquejats per la LFP degut a denúncies de jugadors, el Recreativo no s'ha pogut reforçar aquest mercat d'hivern. Al contrari. Fins i tot ha vist com un dels titulars, Joselu, se n'anava al Mallorca lliure tip de no cobrar. Ja a l'estiu, el tècnic José Luis Oltra no va poder fer tots els fitxatges que volia per completar una plantilla de garanties. Així, malgrat mantenir bona part del bloc dels darrers anys (Jesús Vázquez, Córcoles, Álvaro Antón, Fernando Vega, Menosse, Dimas o Montoro) i fitxar un jugador destacat com Pedro Ríos (Llevant), de mica en mica les carències de l'equip s'han anat accentuant. Oltra disposa només de 16 jugadors professionals i ha de completar les convocatòries i els onzes amb Dani Molina, Rubén Gálvez, Rubén Mesa, Nana o Antonio Domínguez, tots amb llicència del filial.

Pel partit a Palamós, Oltra podria recuperar Dimas, absent en el darrer partit contra l'Alabès (0-0) per lesió. Malgrat no passar de l'empat, el tècnic valencià va veure senyals d'optimisme per encarar amb "optimisme" el crucial partit de dissabte a l'estadi Palamós-Costa Brava contra el Llagostera.