Estem a principis de mes de febrer i encara no toca parlar de renovacions, però Oriol Alsina no perd el temps i aquest passat dimecres va fer-se pública l'ampliació del contracte de Pitu Comadevall fins al juny de 2017. Tot i que la salvació del Llagostera és incerta, el futbolista va demostrar el seu compromís amb l'entitat del Gironès. Les seves actuacions i els seus gols són protagonistes directes de la història recent del club. Ahir no va marcar, però va fer tota una exhibició que justifica, en només un partit, que li hagin assegurat la feina dos anys més.

A part de créixer al centre del camp i de repartir joc, el seu xut de falta va acabar amb l'únic gol del matx. Una diana que permet sumar molt més que tres punts en un duel en què els dos conjunts presents sobre el camp es jugaven molt. Obtenir el triomf significava sortir del descens i deixar molt tocat el rival. El Recreativo, amb seriosos problemes econòmics contagiats a l'àrea esportiva com si es tractés d'una grip, va presentar-se a l'estadi Palamós - Costa Brava baix de moral. No obstant, els d'Oltra, liderats per Pedro Ríos, van tenir les seves opcions.

L'esperada presència del central Alcalá no va produir-se i la inèdita parella que van formar Aimar i Ruymán a l'eix de la defensa va saber resoldre amb encert els problemes. En atac, qui va demostrar més idees clares va ser un Llagostera voluntariós a l'hora de buscar els espais de la defensa andalusa. En una internada dins l'àrea, Pitu va caure a terra. Va protestar penal i va veure la cinquena groga del curs. L'havia evitada la setmana passada a Leganés, on va ser suplent per aquest motiu- però ara se'l trobarà a faltar a Pamplona.

El partit va agafar un altre aspecte a partir d'aquell moment, quan Jordi López i Pitu van ser capaços de trepitjar la pilota per connectar amb els homes de dalt. Un rebuig amb els punys de Gálvez a l'esquena d'un company gairebé acaba amb un innocent gol en pròpia porta. L'esfèrica, però, va baixar fins a topar amb el travesser. També va buscar l'escaire el lateral Samu de los Reyes. Les bones intencions hi eren però faltava materialitzar les ocasions. El Recreativo tampoc ho va saber fer just abans d'arribar al descans. Un córner molt obert va despistar la defensa local i el potent xut llunyà de Pedro Ríos va provocar el rebuig de René. La següent centrada va acabar amb una rematada d'esperó que el porter gadità sí va atrapar.

A la represa, Oriol Alsina va apostar per variar les peces d'atac. Perea va entrar per Querol i el manxec va intercanviar-se les bandes amb Eloy Gila, que ahir cobria el lloc de Ríos Reina. El jugador procedent del Rayo tenia ganes de protagonisme. Primer va fer un bon xut blocat per Gálvez i després va fer un túnel per iniciar una jugada de perill. Totes les seves accions eren encertades però, un cop més, faltava gol.

Sergio León, el màxim golejador de l'equip, no l'havia trobat i abandonava el terreny de joc per deixar pas a Arturo. Imaz també va saltar a la gespa quan quedaven més de vint minuts per a la finalització del duel. El missatge que s'enviava des de la banqueta local era clar, calia anar a buscar el partit. Per coses de la vida, el degà del futbol estava ?desaparegut al camp del degà català i l'equip gironí era qui apostava fort. Els blaugrana volen allargar la seva vida a Segona Divisió A, i això no és viable si rivals directes surten vius de Palamós. Això ahir no va succeir perquè, igual que el dia de Tenerife, va aparèixer un home nascut a Salt fa 31 anys amb el nom de Josep Maria Comadevall Crous.

S'estava a punt d'arribar als deu últims minuts de partit i Juanjo intentava baixar una pilota procedent d'un servei de banda. Fart de rebre faltes, el càntabre sí va veure com l'àrbitre penalitzava el defensa visitant que li havia agafat la samarreta. La falta s'havia de servir des del vèrtex dret de l'àrea, des d'un punt similar on ja s'havien executat les dues faltes que Pitu Comadevall va materialitzar contra el Tenerife. Els valents aficionats que van desafiar el fred ja s'ensumaven alguna cosa. I no van anar mal encaminats. La rosca provocada per l'excel·lent peu esquerre del saltenc va enfilar el camí de la porteria. L'esfèrica va topar amb el travesser i Aimar va ser el més llest de tots per agafar el rebuig i fer el seu primer gol a Segona A. La diana arrodonia una nit difícil per al lateral dret, que s'havia hagut de reinventar com a central, i també donava el premi que havia merescut el treball de l'equip blaugrana. Tot això que està vivint el Llagostera, sense la resposta de Pitu, no seria possible.