Quan es va guanyar el Valladolid (2-0) i es va empatar davant el Las Palmas (0-0) a Palamós de manera consecutiva, després va venir la derrota a Butarque davant el Leganés (2-0). Per tant, l'experiència ha de servir per no tornar a ensopegar amb la mateixa pedra i aprendre dels errors. Si el Llagostera vol salvar la categoria necessita allò tan important que tenen els grans equips de futbol i que queda resumit en una paraula que volen tots els tècnics: regularitat. Així doncs, per fer bo el triomf de l'última jornada davant el Recreativo de Huelva (1-0), els blaugrana necessiten ventar un cop de puny damunt la taula a El Sadar i com a mínim no tornar cap a la Costa Brava amb les mans buides. Segons el tècnic Lluís Carrillo l'objectiu "és fer dos o tres resultats positius per agafar un coixí de punts i sortir de la zona baixa perquè els equips de sota ara començaran a obtenir resultats poc normals i si ensopeguem tornarem a entrar al descens". L'equip marxa aquest matí cap a terres navarreses i a la tarda s'exercitarà a Mutilvera. A l'expedició no hi seran segur Jorge García, que en té per a dos mesos més després d'haver-se-li de repetir l'operació, Vallho, lesionat, Pitu Comadevall i Ruymán Hernández, sancionats, ni tampoc Pedro Alcalá, que ha recaigut del pinçament. Moragón una setmana més ha quedat fora de la llista de convocats. De la seva banda, serà dubte fins a darrera hora el davanter Sergio León, que aquesta setmana ha estat malalt. Si l'andalús no pot viatjar, els joves del filial Pol Mitjà i Lucas Allende podrien viatjar a Pamplona.

Sense cap mena de dubte, el gran maldecap de Carrillo i Alsina és l'eix de la defensa. Sense cap dels quatre centrals disponibles (Jorge García, Vallho, Alcalá i Ruymán), el Llagostera té el repte de sobreposar-se a les baixes i intentar puntuar al Sadar. "Cada setmana arrosseguem baixes en la posició de central i de pivot, però sabem reinventar-nos i competir amb els que juguin", diu Carrillo, que reconeix que la parella Tito Ortiz-Aimar Moratalla té tots els números per fer de central demà. "Potser perquè tenen experiència en aquesta posició". Les baixes no amoïnen excessivament el cos tècnic gironí -almenys de portes enfora-. "Estem acostumats a fer molts canvis però confiem molt en tots els jugadors i, per això, no és un problema. Els jugadors estan molt involucrats, amb ganes i il·lusió perquè les victòries et donen un plus de bon ambient", assegura Carrillo.

Del fet, que la majoria de gols dels gironins arribin d'accions d'estratègia com l'aconseguit el passat dissabte davant el Recreativo, no treu la son a Carrillo. "L'important és marcar. No em preocupa com arribin els gols. El que volem és fer-ne i que l'equip surti amb confiança i amb esperit competitiu. Nosaltres treballem bé l'estratègia i és un tret característic del Llagostera.

Pel que fa al rival, Carrillo explica que l'Osasuna "vol tenir la pilota i quan no la té aplica molt bé el joc directe". Els navarresos van rebre ahir les confirmacions de les sancions d'un partit a Nino (cinquena groga) i Nekounam (expulsió). En canvi, Sisi ha estat castigat amb dos partits de la matexa manera que el segon entrenador, Kibu Vicuña. A més a més, Jan Urban encara arrossega una sanció i tampoc s'asseurà a la banqueta. Oier Sanjurjo i Jordan Loties estan lesionats. Per contra, els navarresos recupereren Miguel Olavide, concentrat amb la selecció sub-19.