El panorama pinta millor que no pas ara fa uns mesos. D'això, ningú en dubte. Només cal fer una ullada a la classificació per comprovar-ho. Veure el Llagostera fora de les posicions de descens ja és un què. Això sí, de feina en queda un munt. Moltíssima. Amb 26 punts, encara no hi ha res fet. Per als famosos 50, els que es tradueixen en la permanència, encara resta molt de camí. Seria bo no perdre l'estela de la victòria d'ara fa set dies contra el Recreativo i la millor manera d'aconseguir-ho és, com a mínim, puntuar aquesta tarda (18:00 hores). És cert que visitar Pamplona i jugar contra l'Osasuna, sobre el paper no és quelcom que es tradueixi en una jornada plàcida o en una victòria segura per a cap equip, però les circumstàncies i sobretot la imperiosa necessitat de sumar, obliguen al Llagostera a donar un plus i a mostrar la seva millor versió per intentar pescar quelcom de positiu.

Després dels desencisos dels dos últims desplaçaments, amb derrotes contra el Mirandés i Leganés, en dos partits en el que l'equip va ser incapaç de veure porteria, tocar estrenar el caseller de punts com a visitant d'aquest 2015. Els blaugrana no ho tindran fàcil. No tant com per l'escenari ni l'entitat del rival, sinó perquè arriben mermats per les baixes. Ruymán i Pitu estan sancionats; Vallho, Jorge García, Alcalá i Sergio León estan lesionats; i Moragón ha tornat a quedar fora de la convocatòria per motius tècnics. Unes quantes absències que afecten, sobretot, a l'eix de la defensa. Parlant més clar: no hi ha centrals i, per tant, al trident Carillo-Alsina-Álvarez els tocarà moure les peces. No hi haurà sorpreses en aquest aspecte ja que Carrillo va avançar que Aimar i Tito són els escollits per defensar l'àrea; estaran acompanyats als laterals per Masó i Samu de los Reyes.

Al mig del camp, amb Tito endarrerit i Pitu sancionat, el cos tècnic no té massa més opcions, pel que tot indica que Jordi López i Diego Rivas ocuparan el doble pivot. Ríos continuarà una setmana més a l'esquerra, mentre que a l'altre costat Querol i Perea podrien pugnar per un lloc a l'onze. Amb el golejador Sergio León fora de combat (el jove del filial Pol MItjà ha reforçat la convocatòra davant aquesta absència) el més probable és que a la zona d'atac el Llagostera aposti per Eloy Gila i Juanjo. Arturo, fitxat aquest mercat d'hivern, encara no s'ha guanyat la confiança per sortir d'inici, mentre que Jesús Imaz va perdre la condició de titular des que a principis de gener va caure lesionat al tram final del derbi contra el Girona.

Amb l'objectiu de fer "dos o tres resultats positius" per agafar "un coixí" considerable i escapar-se així de la part baixa de la classificació, el Llagostera visita a un Osasuna que, tot i engegar la temporada com un candidat a tornar a Primera, no li acaba de trobar la mida a la categoria. Els resultats no l'acompanyen (tot just dimarts, en un partit aplaçat, va perdre contra el Saragossa a l'estadi del Sadar) i les baixes per culpa de les lesions i sancions també l'estan afectant al llarg de tota la temporada. No serà una excepció aquesta jornada i els navarresos encaren el duel contra el Llagostera amb absències destacades. Començant per la banqueta: Jan Urban ha de complir el segon dels quatre partits que li va imposar el Comitè, mentre que el seu ajudant, José Antonio Vicuña, també ha estat castigat amb dos partits. A part, Osasuna tindrà les baixes dels sancionats Nekounam, Sisi i Nino, així com les dels lesionats Loties i Oier Sanjurjo. L'única novetat és la de Miguel Olavide. Tot plegat, en una plantilla curta d'efectius.