Carregats fins al capdamunt de baixes, l'equip va tornar de Pamplona amb tres punts que són or pur en l'aferrissada lluita per salvar la categoria. Se les prometien molt felices a Pamplona al veure que el Llagostera arribava al Sadar sense cap dels seus quatre centrals titulars (Jorge García, Vallho, Alcalá i Ruymán), tampoc el migcentre referent ofensiu (Pitu Comadevall) ni el seu màxim golejador (Sergio León). A l'hora de veritat però, entre les aturades de René Román i l'encert de Juanjo a l'hora de rematar una passada de la mort d'Arturo, els gironins van deixar amb un pam de nas els navarresos. La victòria ha situat el Llagostera amb 29 punts i amb 4 de coixí sobre el descens que marca el Tenerife. L'objectiu és ara no afluixar i continuar amb la bona dinàmica per seguir fugint d'aquesta zona baixa.

El primer examen és de nivell, davant un imprevisible Barça B que arribarà amb Jordi Vinyals a la banqueta després de la destitució d'Eusebio fa dues setmanes. El repte del Llagostera és encadenar per primer cop aquesta temporada tres victòries, quelcom que no va aconseguir en l'altra ocasió que se li va presentar que va ser quan va derrotar consecutivament Ponferradina (3-1) i Albacete (0-2). En aquest sentit, el derbi és també una oportunitat per a lligar per primera vegada tres partits sense seguits perdre. I és que en tot el curs, el conjunt gironí no ha estat capaç d'aconseguir-ho. La victòria al Miniestadi de la primera volta (0-1) va arribar després d'un bon empat contra l'Osasuna a Palamós (0-0). El Saragossa però, s'encarregaria de tallar la ratxa encara amb Santi Castillejo a la banqueta. Ja amb Carrillo i Alsina, els gironins van doblegar el Tenerife (2-0) i esgarrapar un gran punt del Molinón (0-0) fins que el Betis aixafaria la festa (0-2) a Palamós. El Girona seria l'encarregat de ficar-se pel mig en el tercer intent dels gironins d'encadenar tres jornades invicte. Els de Machín van imposar-se al Nou Estadi (1-2) després de les victòries contra Ponferradina (3-1) i Albacete (0-2). La darrera ocasió es va presentar fa tres setmanes a Leganés on el Llagostera arribava potser en el millor moment de la temporada després d'haver superat el Valladolid (1-0) i empatat contra el líder Las Palmas (0-0). Els madrilenys ho van impedir (2-0).

Per a què a la cinquena vagi la vençuda, Carrillo i Alsina recuperen Sergio León després de superar una grip i Ruymán Hernández i Pitu Comadevall, que no van ser a Pamplona per acumulació de targetes grogues. A més a més, Pedro Alcalá continua reincoporant-se progressivament a la feina amb el grup i podria tenir alguna opció d'estar disponible per diumenge (17.00). Els que ho tenen magre per ser-hi són Vallho i Pere Tarradellas que continuen recuperant-se de les seves lesions. Tampoc hi serà Jorge García, que en té per un mes i mig més després de tornar a ser intervingut. En canvi, Juanjo, serà baixa per sanció.