Una mica més difícil, un xic més d'esforç. Així s'assoleixen els grans èxits i el Llagostera n'és l'exemple més clar perquè a base de superar grans reptes ha escalat fins al futbol professional sorprenent tothom a còpia de gestes. Ara, el repte és aconseguir per primera vegada en tota la temporada tres victòries consecutives. Anteriorment en una ocasió va tenir l'oportunitat de fer-ho però després de guanyar el Ponferradina (3-1) i a Albacete (0-2), el tercer triomf es va quedar en una simple il·lusió perquè el Girona es va imposar a l'estadi Palamós-Costa Brava (1-2). Ara, el rival per sumar la tercera victòria consecutiva sembla, a priori, l'ideal perquè els joves valors del Barça no travessen un bon moment, amb relleu a la banqueta inclòs per culpa de la irregularitat que mostrava el Barça B amb Eusebio.

El nou míster del filial blaugrana, Jordi Vinyals, exentrenador durant deu dies del Palamós el 2003, buscarà la primera victòria al capdavant dels barcelonins després de debutar amb un empat sense gols en la passada jornada davant l'Alabès. L'entrenador del Llagostera, Lluís Carrillo, deia ahir que "és massa aviat per dir si amb Vinyals han canviat perquè tan sols ha dirigit un partit però davant l'Alabès van demostrar més fortalesa defensiva". El Barça B, però, arribarà demà a Palamós amb baixes notables: "si no poden disposar d'Adama (sanció) o Halilovic (lesió) és evident que és favorable per a nosaltres però tenen molts jugadors que els substituiran molt bé".

Per Carrillo, "la filosofia del Barça B és tocar la pilota i això els fa un dels equips més combinatius de la Lliga. És clau que no la tinguin perquè sinó patirem, els hem de superar sobretot en intensitat". El tècnic del Llagostera valorava ahir que "si el Barça B no té la pilota pateix, cal posar un ritme molt alt i guanyar totes les disputes, la clau és que Samper no se senti còmode, que no es pugui girar i crear joc".

A excepció de Juanjo (sancionat) i dels lesionats Jorge Garcia i Valho, els tècnics tindran a disposició tota la plantilla. Carrillo va dir ahir que "el més normal és que repetim l'onze que va guanyar a El Sadar" i va afegir que "els jugadors creuen amb nosaltres i ens trobem en un moment molt dolç que volem allargar amb la tercera victòria consecutiva". També va deixar clar que "Tito i Aimar poden jugar en qualsevol posició i tot i un ser pivot i l'altre lateral han actuat molt bé a l'eix de la defensa".

Oriol Alsina

El director esportiu del Llagostera, per la seva banda, va dir ahir que "la tercera victòria seguida costarà perquè ens enfrontem a un rival de primer ordre i de dificultat extrema, a qui no podem donar espais. Cal demostrar la intensitat dels darrers partits davant d'un rival que respectem moltíssim". El tècnic va afegir que "em sento orgullós de la plantilla que tinc perquè s'hi estan deixant la vida per aconseguir la permanència davant d'equips fortíssims" i també va deixar clar que "m'és indiferent enfrontar-me a Eusebio o Vinyals perquè tots dos són bons tècnics, la dificultat serà la mateixa perquè al final qui guanyen o perden els partits són els jugadors. Es presenta un duel molt atractiu".