El Barça B està vivint moments de canvis. El darrer curs va finalitzar la temporada en un meritori tercer lloc però, aquest curs, Eusebio Sacristán no va poder evitar que la dinàmica del filial agafés un to negatiu, fins al punt de caure en posicions de descens. Les victòries contra Recreativo i Sabadell no van servir per evitar una destitució. La decisió de rescindir el seu contracte va fer-se fa dues setmanes i el tècnic del Juvenil A, Jordi Vinyals, va ascendir fins al segon equip del FC Barcelona.

Vinyals es retroba ara amb jugadors que va dirigir quan aquests militaven al juvenil. Alguns dels exemples més clars són Munir, Samper, Adama, Macky Bagnack o Sandro. En aquest sentit, Gerard Gumbau té desavantatge. El migcampista de Campllong va arribar aquest estiu al Barça, fent un salt enorme de Primera Catalana a Segona A, passant de jugar a Vilablareix a fer-ho al Miniestadi. El treball realitzat al llarg de la pretemporada va convèncer Eusebio per guanyar-se un lloc a l'onze titular. Fins al moment ha disputat 1.393 minuts repartits en 22 partits jugats i 14 titularitats. Fins i tot, ha vist porteria en dues ocasions. En el primer duel de Vinyals a la banqueta del Miniestadi, la setmana passada contra l'Alabès (0-0), Gumbau no va poder ser convocat perquè va haver de complir partit de sanció. Samper va jugar de pivot i Patric d'interior dret. Ara està per veure si les dues setmanes d'entrenament amb el seu nou tècnic han sigut suficients per mantenir la condició de titular que va tenir amb Eusebio.

Aquest repte també el té Robert Costa, que va estar sota les ordres de Vinyals el curs 2012/13. El central de Caldes de Malavella va jugar, amb Eusebio, 994 minuts dividits en dotze partits, onze com a titular. La setmana passada Juste i Edgar Ié van ser la parella inicial i a Palamós també té números de començar el duel des de la banqueta. D'altra banda, Adama és baixa per sanció i el seu lloc l'ocuparà Dongou o Joan Román.