Ja fa unes quantes setmanes que estan avisant. No fan broma. El Llagostera està decidit a continuar fent-la grossa i vol gaudir d'una segona temporada a la lliga de plata. De moment, va pel bon camí. Ha deixat enrere aquella zona de descens on va conviure tretze jornades consecutives. Ahir, contra el Barça B, va aconseguir el tercer triomf seguit, que és la millor ratxa obtinguda fins al moment. Els darrers nou punts han permès deixar enrere les últimes posicions per instal·lar-se a la part mitjana de la taula.

Fa dues setmanes, la victòria contra el Recreativo servia per abandonar la zona vermella. La darrera jornada, a Pamplona, se celebrava un triomf en un camp històric del futbol estatal i ahir, quan l'àrbitre va xiular el final del derbi, els jugadors s'abraçaven perquè havien vençut un rival directe i es confirmava que podien respirar més alleugerats. Havien guanyat un partit marcat per la tramuntana, però també havien demostrat que són un equip adaptat a la categoria, que es mostra intens en defensa i efectiu en atac. Per al Llagostera, un servei de banda és suficient per marcar. I amb una diana, l'equip de la lliga que millor rendibilitza els seus gols, ja ho té gairebé tot fet.

Amb el vent a favor del Llagostera, els primers 45 minuts només van jugar-se al terreny del Barça B. L'equip de Jordi Vinyals no podia passar del centre del camp ni amb les pilotades del porter Suárez. Ja als dos minuts de joc, Querol va recollir l'esfèrica dins l'àrea i va fer un tímid xut que va capturar Suárez. Poc després, el porter visitant va haver de lluir-se per aturar un xut creuat de Samu.

El Barça no podia practicar el seu joc de combinació que tant el caracteritza. El Llagostera havia d'aprofitar el moment de debilitat d'un equip que no sabia com interpretar la imposició del vent. Ho va fer. El gol local només va trigar deu minuts a arribar, en una acció tan inesperada com desafortunada per part del porter visitant. ?Suárez va iniciar una jugada que va començar i acabar amb el seu xut de porteria, directament a fora el terreny de joc per culpa de la força del vent. Samu va executar un llarg servei de banda, dirigit a l'àrea. Querol va posar la cama dreta però no va tocar la pilota. Sí que va despistar Suárez, que va ser l'única persona a tocar l'esfèrica abans que aquesta entrés al fons de la xarxa.

Gràcies a un simple servei de banda, el Llagostera ja guanyava i si un córner de Ríos Reina no s'hagués estavellat al travesser o si Querol hagués estat més hàbil a l'hora de culminar una jugada d'atac, els locals haurien matat el partit. El Barça no lluitava com calia les pilotes dividides. De mica en mica, però, Samper, Gumbau, Patric, Munir i companyia van començar a combinar, desafiant el vent. Un perillós xut creuat de Sandro, al minut 42, va ser la primera ocasió d'un equip visitant que marxava al descans amb vida i amb la clara idea de tornar dels vestidors per aprofitar que l'aire aniria al seu favor.

Amb l'experiència dels partits contra el Las Palmas i el Valladolid, en què la tramuntana també va ser protagonista, el Llagostera va afrontar els darrers 45 minuts amb intensitat defensiva, però sense endarrerir en excés les línies i buscant els contracops de Querol, Ríos Reina i Arturo. René només va tenir feina en un parell d'accions de Munir i un córner servit per Sandro. La retornada parella de centrals Alcalá-Ruymán va mostrar-se sòlida i l'entrada, a la segona meitat, de Tito va permetre al Llagostera jugar amb el tempo del partit. La darrera acció del matx, el xut de falta de Grimaldo estavellat a la cara de Ruymán, va celebrar-se tant com el gol en pròpia porta de Suárez. Amb petits detalls i molta lluita, en fa prou el Llagostera per creure's que pot conviure, a Segona A, lluny del descens.