Quedar-se sense opcions de disputar el play-off d'ascens a Primera a manca de tres jornades per al final, va permetre el Llagostera anar per feina i començar a pensar en la propera temporada. A l'espera de veure com es resol -tot està força encarrilat- la conversió del club en Societat Anònima Esportiva, Oriol Alsina, Òscar Álvarez i Gerard Escoda ja treballen des de fa setmanes en la confecció de la plantilla del curs vinent. Últimament s'hi ha afegit Javi Salamero, que s'ha incorporat a l'àrea esportiva, a més a més de col·laborar en el futbol base. Plegats hauran de decidir les incorporacions, cessions i d'altres moviments que durant les properes setmanes s'aniran coneixent. Tot dependrà una mica també del crèdit salarial que els permeti la Lliga de Futbol Professional (aquest any ha estat d'1,9 milions d'euros). Això sí, la gran temporada que ha realitzat l'equip farà que molts jugadors ja no tinguin els dubtes que a altres els van aparèixer l'any passat quan el Llagostera els va intentar fitxar. El club gironí s'ha guanyat el prestigi de la categoria i s'ha fet un nom a la LFP, la qual cosa li obrirà les portes a jugadors de més nivell. En aquest sentit, la intenció d'Alsina és fitxar futbolistes contrastats a la categoria per intentar que la plantilla faci -sense perdre mai la identitat- un petit salt de qualitat.

La primera decisió va ser la d'anunciar les primeres baixes: Diego Rivas, Perea i Tarradellas, que acaben contracte aquest trenta de juny i els cedits del Còrdova Arturo i De los Reyes. El cas de Sergio León és diferent perquè el Llagostera té una opció de compra per quedar-se'l, d'aproximadament uns 250.000 euros. De la resta de l'actual plantilla, tots tenen contracte en vigor. Això no vol dir però que tots continuïn a l'equip. De fet, el porter Moragón i el central Vallho ja saben que el club no hi compta i el seu representant els està buscant equip. Claus la temporada passada en l'ascens a Segona A, aquest curs han perdut tot el protagonisme. Un altre jugador que, tot i tenir contracte amb vigor, podria deixar el club és Eloy Gila. El davanter té ofertes i, el Llagostera no li posarà traves si demana sortir. En el cas d'Aimar Moratalla, el club està estudiant encara si quedar-se'l o no. La seva polivalència agrada i molt a Alsina que, tanmateix, no té clar si oferir-li la renovació.

Tampoc tenen garantida la seva continuïtat a la plantilla els joves Nico Ratti, Roger Barnils i Robert Simón. En el cas del porter i del pivot defensiu, el club està molt content amb el seu rendiment però s'estima més que agafin minuts de competició i es foguegin a Segona B. Semblant és el cas de Robert Simon. L'extrem va començar la temporada amb cert protagonisme però al mercat d'hivern se'n va anar cedit a l'Olot, a Segona B.

El nombre d'altes dependrà de les sortides que es produeixin properament entre els jugadors que tenen la porta oberta. Tot i això, pel cap baix, faran falta una mitja dotzena d'altes al Llagostera 15-16. Un lateral esquerre, un pivot defensiu, dos jugadors de banda del mig del camp i un o dos davanters centre són les prioritats de l'equip. Ara bé, molt probablement les necessitats de l'equip s'ampliaran a un central i qui sap també si a un tercer home de banda. I és que amb les baixes de Tarradellas i Perea, el Llagostera es queda únicament amb Ríos i Simon com a extrems purs. La polivalència d'Imaz, Querol i Gila podrien evitar-ho.