Passada la penyora del primer any, sense l'etiqueta del «nouvingut» i amb el terreny una mica més apamat que no fa pas dotze mesos, el Llagostera no perd el temps i va per feina tot preparant la seva segona temporada consecutiva a la Lliga Adelante. Oriol Alsina ha reconegut en més d'una ocasió que aquest estiu no hi haurà pas una renovació al vestidor, sinó un «salt de qualitat» per intentar millorar el nivell ofert el curs anterior. Sota aquesta premissa, dimarts s'anunciava el fitxatge d'Alberto Escassi, procedent de l'Alcorcón i amb un recorregut per la categoria que fa prou patxoca. «És el primer de cinc o sis incorporacions més», s'afanyava a dir Alsina. La propera segueix, si fa no fa, un tarannà similar a la del malagueny. Es tracta d'Emilio Sánchez. És el «pivot de qualitat i amb capacitat de creació» que demanava l'entrenador i director esportiu. Té el vistiplau de la direcció esportiva, ja fa uns quants dies que sap que no continuarà al Mirandés (l'equip al que ha jugat aquest últim any) i vestirà de blaugrana, com a mínim, durant aquest proper curs.

Si el d'Alberto Escassi és un perfil de migcampista més destructor, de contenció, corpulent i contundent, Emilio Sánchez compta amb unes característiques força diferents. També ocupa el mig del camp, però la seva vocació és més ofensiva que no pas defensiva. Dotat d'una notable qualitat tècnica, sol mirar a la porteria rival, té arribada i capacitat de creació. És més, el d'Albacete també destaca per la seva habilitat en la pilota aturada, una de les armes de les quals el Llagostera sol treure més petroli.

Ve d'un any amb llums i ombres al Mirandés, on va arribar l'estiu passat i on no ha gaudit de massa protagonisme. Sota les ordres de Carlos Terrazas, ha disputat 21 partits (14 d'ells com a titular) tan sols ha acumulat 1.273 minuts al llarg de la competició, unes xifres menors de les que estava acostumat, com a mínim en les darreres campanyes. Sense anar més lluny, l'any anterior, a l'Alabès (en la seva segona etapa al club vitorià), va superar la trentena de partits i es va acostar als 2.000 minuts. Però no va brillar com al Múrcia, un dels ?equips en els quals més empremta ha deixat. Al conjunt pimentonero durant dos cursos, va acumular 62 partits, més de 4.700 minuts i va anotar 13 gols. Tampoc ho va fer gens malament al Recreativo de Huelva, on va estar dirigit, entre d'altres, per Javi López i Raül Agné, dos entrenadors que saben el que és asseure's a la banqueta d'un club de la demarcació com ho és el Girona. A?Huelva, bons números:?52 partits, 2.700 minuts i 3 gols. Abans, va tastar la Segona Divisió B?de la mà del Jaén, Villanovense i Llevant B.

Amb Emilio Sánchez ja seran dues les cares noves per al Llagostera 2015/16. A?banda del manxec, l'equip també ha reforçat el seu mig del camp amb Alberto Escassi (procedent de l'Alcorcón). Ara, les prioritats d'Oriol Alsina són unes altres:?apuntalar la plantilla amb l'arribada d'un central, un lateral esquerre, un extrem dret ràpid i desequilibrant i dues puntes. I si el mercat ofereix alguna oportunitat més, a aprofitar-la per acabar de configurar un equip de garanties.