El Llagostera es convertirà el proper dimecres 8 de juliol en el sisè club esportiu gironí transformat en Societat Anònima. Abans ho havien estat el Figueres, el Palamós i el CB Girona ­quan van arribar a Segona A i a la Lliga ACB, respectivament, tot i que cap d´aquestes SAE segueix avui operativa. El Girona va convertir-se el 2009 en el quart club que feia el pas, també obligat pel seu salt a l´esport d´elit, mentre que aquest 2015 ha sigut l´Olot qui ha culminat la transformació, en aquest cas, per decisió dels seus directius i amb l´aprovació majoritària dels socis.

Militant a Segona B el Llagostera, com ara ha fet l´Olot, ja es va plantejar l´opció de fer el canvi de forma voluntària. L´ascens a la Lliga Adelante va acabar frenant aquell procés per obrir-ne un de nou, en què el Consell Superior d´Esports va fixar el capital social mínim en 1´9 milions. El Girona, sis anys enrere, en va necessitar 3´2.

A tres dies per culminar-se el procés, el club que presideix Isabel Tarragó ha recaptat 1.749.363 euros gràcies a la venda de 7.573 accions. En queden 667 de disponibles, equivalents a 154.77 euros, que hauran de col·locar-se a principis d´aquesta setmana entrant. El Llagostera no hauria de tenir problemes per tancar el procés, que ha estat sota control des que es va obrir. El club no tindrà cap accionista amb més d´un 10% dels títols.

L´experiència de l´esport gironí en el món de les SAE no ha sigut gens reixida. Les societats constituïdes el seu dia pel Figueres, el Palamós i el CB Girona avui estan extingides. El Girona FC segueix competint a la Lliga Adelante, però en cap cas la SAE ha servit per sanejar l´economia del club. La conversió però és un tràmit obligatori per poder competir a l´elit del futbol i el bàsquet a Espanya.