Avui el Llagostera obre obligatòriament un nou capítol en la intensa història del club. L'entitat s'ha vist obligada aquest any, després de l'històric ascens de fa dues temporades a la Liga Adelante, a convertir-se en Societat Anònima Esportiva. El club ho havia de fer-si no volia afrontar un descens administratiu a la Segona Divisió B. Avui, la presidenta Isabel Tarragó, explicarà en una roda de premsa els detalls d'una conversió que el club «tenia la obligació de fer» i que deixarà el club en mans d'Isabel Tarragó, Oriol Alsina i el seu cercle més pròxim. Consellers del club com Josep Mestres, Ignasi Lleal, Josep Esteve i, fins i tot, gent vinculada al cos tècnic com "scar Álvarez o Albert Jorquera han tingut un protagonisme en aquesta conversió. Amb tot, Isabel Tarragó va recordar ahir que «cap accionista podrà tenir més d'un 10% de les accions» de la nova SAE.

En el seu moment, el club va obrir tres fases de participació on els socis podien comprar accions al preu de 231 euros cadascuna, i podrien adquirir-ne fins a 824, que equival a un 10% del pressupost total de la SAE. Isabel Tarragó assegura que «no hi ha cap nou màxim accionista perquè ningú podia adquirir més d'un 10 per cent d'accions del club». En la roda de premsa que oferiaran avui, on explicaran tots els detalls i totes les fases de la conversió de la Unió Esportiva Llagostera en SAE s'explicarà qui ha adquirit les accions. A dia d'ahir, el club només li faltaven per vendre al voltant de 330 accions, i segons Tarragó, «no hi hauria d'haver problemes per vendre-les».

Quan el club militava a la Segona Divisió B ja va tenir la intenció de convertir-se en Societat Anònima però no ho va fer. Ara s'hi han vist obligats i el fet de fer-ho «no suposarà cap canvi en la manera que tenim de gestionar el club. Ho seguirem fent com ho hem fet fins a dia d'avui», assegurava Isabel Tarragó respecte a la conversió. Totes les valoracions i explicacions pertinents les argumentarà en la roda de premsa.

El procés cap a la SAE pel Llagostera es va iniciar el passat mes d'abril, quan el club va donar el tret de sortida a la primera fase d'adquisició d'accions per part dels socis. En aquesta primera etapa, el club va recaptar 50.127 euros dels 1,9 milions que havia d'aconseguir amb avui dimecres 9 de juliol com a data de termini. Només 35 socis van comprar accions en aquella primera fase, la majoria membres de la junta directiva. Tot i això en aquell moment es mostraven optimistes per afrontar amb garanties les dues properes fases. La segona va tenir molts bons resultats. 601.986 euros van ser els diners amb els quals es va tancar aquesta etapa, amb el 31% de les accions del club venudes. Les expectatives i els terminis previstos s'anaven complint a només una fase ?d'acabar la conversió. La tercera fase, que avui finalitza, anava dirigida també a totes aquelles persones que no complien els ?requisits el passat mes de maig per a comprar accions en la primera fase. El club ara presentarà i acreditarà els diners al Consell Superior d'Esports (CSD), que haurà de validar l'operació del Llagostera i confirmar la conversió, fet que els permetrà jugar a Segona Divisió A.

Acord amb SERME

El club va anunciar un conveni de col·laboració amb el Servei de Rendiment i Medicina Esportiva (SERME) de l'Hospital-Clínic Costa Brava Palamós. El conveni es va signar ahir a la tarda.