La temporada passada va rellevar Santi Castillejo i al costat dels seus homes de confiança, Lluís Carrillo i "scar Álvarez, l'empenta d'Oriol Alsina va catapultar el Llagostera fins a cotes inimaginables. Amb la tripleta tècnica va estar a punt de fer-la grossa i un nou ascendit i modest club d'una població de poc més de 8.000 habitants va quedar-se a les portes de jugar el play-off d'ascens a Primera. En la segona temporada consecutiva a la categoria, Alsina s'estrena com a màxim responsabile tècnic amb dos trets característics que mai se separen d'ell: una màxima ambició i cap por a res.

Com veu l'equip després de dos dies de feina?

Molt bé. Als joves del filial els veig amb moltes ganes i als dos fitxatges, també. La tònica dominant és la intensitat i la il·lusió. Dóna gust poder treballar així perquè de la manera com s'entrena és després com es jugarà. Aquesta època és clau perquè ara carreguem benzina per tot l'any i, per a mi, és bàsic fer una bona pretemporada a tots els nivells:?físic, tècnic i psicològic.

Em parlava dels nous: Emilio Sánchez i Alberto Escassi. La seva integració està essent bona?

Sí. Va perfecte. Són gent que ve del món professional i, a més, el nostre grup acull molt bé a tothom. Som una família i els nous membres sempre s'hi adapten ràpidament.

Dels jugadors que té a prova o dels nanos del filial, algú li comença a fer el pes?

Encara és molt aviat per valorar-ho, però qualsevol dels jugadors que estan aquí té possibilitats d'estar a la primera plantilla durant la temporada regular. Han de passar encara quinze dies i hem de fer una estada a Garòs. Després serà quan decidirem.

Físicament com ha arribat la plantilla passades les vacances?

Molt bé. Hem fet les proves mèdiques i tots les han superat a la perfecció. N'hi ha que arriben igual de forts que al final de la Lliga i, en d'altres casos, millor que en la darrera pretemporada. Per tant, esperem seguir igual per competir al màxim i arribar en el millor moment possible a la primera jornada del campionat.

Personal, com afronta la temporada tenint en compte que el seu rol serà el de primer entrenador?

La veritat és que sempre he sigut el màxim responsable tècnic i això no suposarà cap pressió per a mi. Ara tinc el tercer nivell aprovat i només estic esperant la convalidació de les pràctiques, amb la qual cosa podré fer les declaracions prèvies i posteriors als partits. Però no hi haurà gaires més diferències;?serà la mateixa història de sempre.

La temporada passada, la del debut a Segona A, el Llagostera es va quedar a les portes del play-off. L'objectiu d'aquest és aconseguir jugar-lo?

No. El que va passar el curs passat va ser quelcom excepcional. Ara tornem a ser l'equip més petit de la categoria i els 57 punts que vam assolir llavors ens els han tret. Cal tornar a començar de zero, picar pedra des del primer minut. La dificultat torna a ser extrema perquè hi ha grans equips amb grans pressupostos i el Llagostera tornarà a ser el més petit de la Lliga. Ara, en il·lusió estic convençut que ningú ens guanyarà. Per tant, responent a la pregunta:?el principal objectiu torna a ser la permanència.

Encara és molt aviat i fer apostes, arriscat. Ara bé, a dia d'avui, quins equips creu que estaran lluitant per les posicions capdavanteres?

Realment, ho desconec. Encara no hem començat a estudiar els rivals. N'hi ha amb moltíssim nom i molta història;?amb això n'hi hauria d'haver prou per estar a dalt, però mai és suficient. Falten moltíssimes cares noves a totes les plantilles. Ara bé, el que és clar és que hi ha grans ciutats amb enormes pressupostos. I?també que el Llagostera serà la Ventafocs, una vegada més.

Aquest proper diumenge marxeu tots plegats cap a Garòs (Lleida) a fer-hi una estada. Què hi teniu previst fer?

Allà està previst fer-hi una doble sessió de treball cada dia, tot i que algun dels dies farem alguna activitat per fer pinya. A?l'estada, a banda de buscar unes temperatures més benèvoles que no pas les que tenim aquí, hi anem a treballar a més alçada perquè així l'esforç físic millora. També busquem fer créixer la relació del grup. Pensem que la convivència, si és bona, ens convertirà en un equip més fort. Marxem aquest diumenge i no tornarem fins dissabte vinent perquè l'endemà jugarem el primer amistós de la pretemporada, contra l'Hospitalet.

Amb la marxa de Sergio León, el pitxitxi de la passada temporada, la peça del golejador torna a ser la més difícil de trobar al mercat?

Nosaltres tenim la gran sort que mantenim la base de la temporada passada i això em transmet molta confiança. Ara bé, és evident que a dalt no hi tenim ni Sergio León ni tampoc Arturo, dos bons davanters. És clar que no podem fallar perquè tenir un davanter que et faci 15 gols es tradueix en moltíssims punts. Això no ho podem deixar escapar. També necessitem d'altres reforços a banda d'un golejador:?ens cal un lateral esquerre o un extrem dret, que són posicions que també necessitaríem apuntalar.