Alberto Escassi és una de les dues úniques incorporacions que, fins a la data, ha anunciat el Llagostera de cara a la temporada 2015/16. Forjat a les categories inferiors del Getafe, prové de l'Alcorcón i s'ha vinculat amb el club blaugrana pels dos propers anys. Fa només uns dies que ha aterrat al vestidor, però el nou jugador llagosterenc s'està adaptant ràpidament a la nova disciplina i també a la vida a la Costa Brava. De l'actual plantilla coneix el defensa Pedro Alcalá d'haver-hi coincidit al filial del Getafe. Val a dir que Escassi admet que tant ell com els seus nous companys li han parlat meravelles del Llagostera.

«Fa només quatre dies que sóc aquí i tothom m'està tractant fenomenal. Estic molt feliç. M'han parlat fantàsticament de la zona i també del club. De moment m'instal·laré a Palamós, a la mateixa casa en què va viure Diego Rivas», explica el futbolista quan se li pregunta per les seves primeres sensacions a les comarques gironines. Escassi, primer fitxatge de l'estiu, ha signat per dues temporades i sempre que parla d'ell, l'entrenador i director esportiu Oriol Alsina li dedica molt bones paraules. Per al migcampista, la «confiança» i la insistència han estat «clau» perquè el seu fitxatge pel Llagostera s'hagi convertit en realitat. «L'Oriol sempre m'ha estat insistint perquè vingui i ha confiat molt amb mi. Això és molt important perquè hagi escollit aquest club com la meva prioritat a l'hora de triar un destí per a la propera temporada», expressa.

Encara falta per a la competició oficial i tot just han començat els entrenaments, un bon moment perquè Escassi confessi que no defuig de les pretemporades com d'altres futbolistes. «Es passa malament perquè la càrrega física és molt gran i fa calor, però a mi m'agraden. Tot el que patim ara, s'agraeix després durant la Lliga. És important omplir el dipòsit».

Un gran desconegut

Fa tot just dos estius, a Alberto Escassi li sonava ben poc el nom de Llagostera. No ha estat fins que l'equip gironí s'ha enfilat al futbol professional que no ha aconseguit col·locar-se a l'aparador. «En parlàvem amb l'Emilio (l'altre fitxatge de l'estiu)?i tots dos coincidíem. Fa dos anys, el Llagostera era un veritable desconegut, però arran del seu últim any, en què ha quedat novè a només quatre punts del play-off, ha aconseguit fer-se un nom a la Segona Divisió A. Això diu molt a favor de la bona gestió que s'està fent aquí. Per a mi, el Llagostera va ser l'equip revelació de la categoria».

Per tant, amb tan bona temporada, el sostre cada cop és més alt. Escassi, però, és dels que pensen que el millor és no mirar enrere, sinó tornar a començar des del principi i no fixar-se objectius massa ambiciosos:?«Cal encetar-ho tot des de zero. Primer de tot, toca plantejar-nos que la permanència ha de ser la nostra meta. Sense aixecar mai els peus del terra, s'ha d'anar treballant. Després, ja veurem on som i si podem fer alguna cosa més», apunta. Ara, el missatge ambiciós d'Oriol Alsina no ha faltat i ja ha començat a calar al vestidor:?«Ell ens ha demanat que ho donem tot i que la pretemporada ens ajudarà molt per afrontar amb garanties la Lliga. Vol que els seus jugadors treballin dur, que estiguin concentrats i que donin el cent per cent».

Ho diu un futbolista que es defineix ell mateix com un jugador «físic, amb bon joc aeri» al qual li agrada «sortir amb la pilota jugada». «Una de les meves millors armes és la intensitat», rubrica Escassi, tot polivalència al mig del camp.