El nou regidor d'esports de l'Ajuntament de Palamós, Joan Barba (ERC), és exdirectiu del Palamós. Fins i tot va ser-ne el president durant un breu període en la temporada 2008-2009. Joan Barba va presidir durant uns mesos una junta gestora fins deixar pas a l'empresari Emili Caballero, que agafaria les regnes del club en l'exercici 2009-2010. Després dels excel·lents resultats en les passades eleccions municipals d'ERC a Palamós, Barba, amb molta feina per endavant, assumeix amb il·lusió les regidories d'esports, brigada, cementiris i protecció civil.

Com recorda aquells temps convulsos en els quals li va tocar presidir el Palamós?

Jo ja havia estat quatre anys dins el club i recordo que eren temps difícils per trobar diners per poder cobrir el pressupost. Hi va haver un moment en què David Ferragut es va veure gairebé obligat a dimitir i per no deixar el club a la deriva, els directius que vam quedar vam assumir les responsabilitats del club fins a la convocatòria d'eleccions, de les quals va sorgir el nou president, Emili Caballero.

M'imagino que aquests dies va de bòlit, m'explico, és el gerent d'una empresa d'alimentació i ha assumit quatre regidories. És l'estiu més estressant de Joan Barba?

Si, i és el que em passarà més ràpid, segur! la meva feina sobretot és al matí i a última hora de la nit, però en lloc de descansar més ho faré menys i amb la il·lusió amb què ho encaro ho porto bé.

Van sorgir discrepàncies o veus crítiques dins el partit pel fet de ser exdirectiu i expresident del Palamós a fi d'evitar possibles tractes de favor?

La gent que pensi això està equivocada, tinc molt clar que sóc el regidor d'Esports i la meva tasca és que tots els clubs del poble vagin bé i la meva idea és ajudar-los a tots en la mesura que jo pugui, des del més petit al més gran.

És soci del Palamós i molt seguidor del degà, què li sembla l'equip que està fent Joan Mármol?

Està apostant bastant pel planter i ara ve allò difícil de conjuntar l'equip, però crec que pot fer una bona temporada.

L'objectiu ha de ser fer el play-off?

El primer que ha de fer el Palamós és mantenir la categoria i si després es pot pensar en d'altres fites, millor, però primer cal evitar penúries.

La relació amb el Palamós i amb Joan Pau Pérez és bona, com han estat les primeres impressions amb la directiva del Llagostera?

Molt bé, ja ens hem reunit amb ells en diferents ocasions per tal de preparar l'estadi per a l'inici de la nova temporada perquè hi ha una sèrie de millores necessàries per poder continuar jugant a la Segona Divisió A.

Què aporta tenir el Llagostera jugant a Palamós?

Per als amants del futbol la possibilitat de veure futbol d'una categoria com és la Segona A i gràcies a ells el nom de Palamós torna a estar en boca de tot Espanya, a més a més, la gent que ens visita contribueix a engreixar l'economia dels bars i restaurants.

El color de les cadires de la Tribuna són el groc i el blau, es mantindran aquests colors?

Allò que sí que t'asseguro és que blaugrana no seran, però tampoc és segur que siguin groc-i-blaves, n'estem parlant.

El Palamós i el Llagostera haurien de col·laborar més estretament, potser fent un carnet conjunt?

Això és un tema que han de parlar-ne ells però a mi ja m'agradaria que els socis de tots dos equips poguessin veure tant al Palamós com al Llagostera, tot i que la diferència de categoria és important i entenc que compaginar-ho és difícil.

Veuria amb bons ulls que el Palamós es convertís en el filial del Llagostera?

A mi personalment no em faria gràcia perquè el Palamós és el Degà, però això és decisió seva.

La gespa va ser un problema la temporada passada, primer per culpa d'un fong i després per l'aiguat que va caure quan el Betis va visitar l'estadi, es canviarà?

N'hem parlat però a curt termini ja t'asseguro que no es canviarà perquè és inviable canviar la gespa, no és possible. El que va passar amb el fong i la pluja del dia del Betis són factors que no podem controlar.

Agafa el relleu de Joan Curto, ha parlat amb ell perquè l'aconselli?

Quan vaig ser proclamat regidor en Joan em va felicitar i li ho agraeixo perquè em va dir que podia comptar amb ell per quan volgués, m'agradaria trucar-li i quedar amb ell perquè el començament ha sigut frenètic i m'agradaria parlar amb en Joan tranquil·lament sense estar pendent del rellotge.

D'aquí a quatre anys quan se celebrin les properes eleccions com li agradaria que el ciutadà valorés la teva feina?

M'agradaria que la majoria de la gent estigués contenta de la meva tasca i pensar que he estat a l'altura d'allò que els ciutadans esperen de mi, d'aquí a quatre anys em sabria greu que no tornés a sortir elegit.