Als seus 31 anys, Chus Herrero aportarà molta experiència i coneixement de la categoria en un Llagostera que ha completat el seu eix de la defensa amb un jugador que coneix el futbol gironí pel seu pas durant dues temporades per Montilivi abans que Rubi se l'emportés a Valladolid. El secretari tècnic, Javi Salamero, i la presidenta, Isabel Tarragó, van acompanyar el central aragonès ahir en la seva presentació just després del seu primer entrenament a les ordres d'Oriol Alsina a Palafrugell. Salamero va agrair a Chus Herrero la seva aposta pel Llagostera «perquè tenia altres opcions que podia valorar i, en canvi, s'ha decidit per nosaltres amb un contracte de dues temporades més una d'opcional en una mostra evident del compromís i del desig de continuïtat que vol tenir amb el nostre projecte».

El mateix Chus Herrero va admetre que la insistència d'Oriol Alsina, i de gent del cost tècnic com "scar Àlvarez, va ser claur perquè s'hagi decidit a tornar al futbol gironí: «Sempre que he fitxat per un club he dit que l'interès, el fet que em valorin i les ganes de voler-me hi ha jugat un paper important i el major interès de l'Oriol i el seu cos tècnic m'ha fet decidir, per tant, quin millor lloc on anar que allà on et volen!».

Amb centrals com Alcalá, Ruymán, Jorge Garcia o, fins i tot, Aimar que bascularà entre central i lateral dret, Chus Herrero tindrà molta competència per jugar a Montilivi però, com recordava Salamero, l'aragonès es pot acabar adaptant a altres posicions com lateral esquerre o pivot defensiu. «Jo vinc a barallar-me per ser titular i com ha dit en Javi jo puc jugar en diferents posicions, però, vinc a sumar, treballar i a ajudar a que el Llagostera compleixi els seus objectius», va dir ahir Chus Herrero que arriba lliure al Llagostera després d'haver el contracte amb el Valladolid amb qui la temporada passada va jugar 16 partits de lliga (14 de titular). A la plantilla del Llagostera, Chus Herrero tornarà a coincidir amb Benja després d'haver jugat al Girona en la temporada amb Rubi a la banqueta «He parlat amb ell, però de tants anys de jugar a Segona també en coneixia molts d'altres d'haver-m'hi enfrontat».

Dissabte, el Llagostera juga un amistós contra el Girona a Palamós mentre que el dia abans, demà divendres, els d'Oriol Alsina n'hauran jugat un altre al camp del Reus en un doble compromís molt seguit que oblligarà el tècnic dels gironins a repartir l'esforç entre tots els seus jugadors. «Potser pugui participar alguns minuts en algun dels dos partits, físicament estic bé però no he pogut fer moviments de futbol i entrenar perquè no he tingut la possibilitat d'estar amb cap equip, així, que ara em cal agafar ritme amb els companys», va dir ahir Chus Herrero que ha entrenat pel seu compte a Saragossa en les últimes setmanes.

Amb la prudència que dóna fer molts anys que està en el món del futbol, Chus Herrero va deixar clar ahir que l'objectiu del Llagostera no pot ser cap altre que «treballar i fer un bloc competitiu, llavors els resultats arribaran i la classificació ens dirà on podem estar i quina ha de ser la nostra lluita, però jo sóc dels que pensen que els objectius han de ser els més alts possibles». Almería, Saragossa, Valladolid o Oviedo són alguns dels equips que Chus Herrero veu lluitant pels primers llocs de Segona A.