En els partits de pretemporada previs al de dissabte passat davant el Girona, els recents incorporats Emilio Sánchez, Rovirola, Juanto Ortuño, Benja, Chumbi i Chus Herrero ja van debutar amb la samarreta del seu nou equip, el Llagostera. Només faltava Escassi per fer-ho, i després de superar els seus problemes físics ho va poder fer en el derbi gironí. El migcampista, exjugador de l'Alcorcón, va sortir com a titular formant parella a l'eix central al costat d'Alcalá.

L'actuació del jugador malagueny en el partit i la seva adaptació a l'equip ha estat ràpida i va agradar a l'entrenador, Oriol Alsina, que va dir que "estic content de tenir-lo a l'equip perquè és un jugador molt polivalent que pot actuar de central i al doble pivot, és intens, contundent i amb un joc aeri poderós". Alberto Escassi, de 26 anys, va quedar triplement satisfet per deixar enrere una lesió que li ha fet la guitza, pel debut amb el Llagostera i per la victòria en el derbi davant el Girona.

"Em vaig trobar molt còmode i crec que es va veure una imatge molt compacta del Llagostera. Vull agrair als meus nous companys la seva ajuda en el meu primer partit amb el Llagostera perquè em van fer sentir molt a gust. Des del minut 1 que sóc a Llagostera ja he pogut comprovar que hi ha una pinya fenomenal", va assegurar el mateix jugador un cop finalitzat el partit. També va afegir que "he tigut molt bones sensacions en l'aspecte grupal i individual. Em vaig trobar molt còmode". Com ell, han arribat a Llagostera sis jugadors més, dels quals destaca que l'adaptació de tots "està sent molt ràpida i això és gràcies a la bona gent que hi ha aquí. Crec que la setmana que vam passar a la Vall d'Aran ens va anar molt bé pel que fa a la convivència i aquella estada s'està reflectint ens els amistosos".

El jugador llagosterenc ha trigat uns dies a poder debutar amb l'equip, degut a una lesió que es va fer a la Vall d'Aran. "Ja la tinc oblidada. Allà a l'stage vaig patir una distensió i vaig estar deu dies de baixa, però actualment estic totalment recuperat i contra el Girona no vaig notar cap mena de molèstia". Precisament del partit davant el Girona, Escassi destaca que "vam treballar molt bé i vam marxar satisfets de la victòria, és cert que el porter d'ells va ser el millor i va protagonitzar algunes aturades molt bones, però ens equivocarem si ens refiem massa d'aquests resultats perquè jo els considero un entrenament més, cal tenir ben present que la nostra lluita comença el 22 d'agost i llavors la consigna serà prohibit relaxar-se". Respecte a aquest inici de la Liga Adelante i de la temporada que espera, el migcampista va afirmar que "podem esperar qualsevol cosa en aquesta nova temporada, guanyes dos partits i estàs a dalt i en perds dos i et situes al pou. Sé que és un tòpic, però cal anar partit a partit, ser realistes i saber que l'objectiu del Llagostera és la permanència. La clau és tenir els peus a terra i si després podem somiar, benvingut sigui aquest somni". Alberto Escassi és un migcampista que Oriol Alsina va convertir en central davant el Girona, encara que "a l'Hércules vaig jugar de central més de trenta partits però l'Oriol i l'Òscar saben que estic a la seva disposició per jugar de central o al mig del camp perquè m'hi trobo a gust".