És la mà dreta d'Oriol Alsina i aquesta temporada agafa, si cal, més responsabilitat i protagonisme a la banqueta del Llagostera. El curs anterior, "scar Álvarez va debutar a Segona A com a tècnic al costat del propi Alsina i de Lluís Carrillo, com a relleu de Santi Castillejo. L'estrena no podia ser més exitosa perquè l'equip, fins al darrer sospir, va tenir opcions de fer el play-off d'ascens. L'exjugador, com a tot futbolista, també li agradaria donar el salt a la màxima categoria en un futur. I?si es pogués fer realitat al capdavant del Llagostera, la felicitat seria encara més gran.

L'equip porta ja unes setmanes en dansa. Quina valoració en fa del que va de pretemporada?

Molt bona. Estem contents, perquè la predisposició i actitud d'aquest grup a l'hora de treballar és excel·lent. La gent nova s'ha adaptat ràpidament i ha entès a la perfecció la filosofia d'aquest club. Queden quinze dies per començar la competició i les expectatives i il·lusions són màximes.

Està content del treball realitzat per la secretaria tècnica amb els nous reforços?

Sí. Formem una bona pinya amb el Javi (Salamero), Gerard (Escoda), l'Oriol (Alsina) i jo. Encara falten per arribar un parell e peces, però penso que disposem d'una plantilla equilibrada amb fam de fer coses grans i de seguir amb la línia del curs passat.

Falta un extrem dret i un lateral esquerrà. Quina és l'última hora en aquest aspecte?

Existeix un interès real per Samu de los Reyes, perquè el coneixem i ell ens coneix. Però ara mateix pertany al Còrdova i cal esperar quina és l'evolució d'aquest club. Pel que fa a l'extrem volem doblar la posició on ja hi tenim en (David) Querol. Si ho aconseguim, enllestirem la plantilla.

Fa dos estius vostè suava la cansalada com ara fan els seus jugadors...

Sí! Va ser la temporada de l'ascens a Segona A. La meva última com a jugador. En la següent la vaig començar al costat de l'Oriol a la secretaria tècnica, però amb la destitució de Santi Castillejo tots dos vam baixar a la gespa. La veritat és que estic content del canvi i també de l'adaptació.

Encara té el síndrome d'abstinència de voler a jugar al futbol?

L'any passat sí que el tenia. Va ser dur i em va costar. Venia d'uns records molt bonics com ho eren haver pujat l'equip a la Segona Divisió A. Però, a tot futbolista li arriba el moment en el que ha de dir prou i em va tocar fer-ho. Això sí, d'una manera excel·lent. Poc a poc he canviat el xip i t'asseguro que no té res a veure perquè ara com a tècnic veig moltes més coses que abans no veia com a jugador i òbviament la responsabilitat és més gran.

Cada cop el seu protagonisme creix més...

Sí, però l'any passat ja funcionavem de la mateixa manera amb en Lluís (Carrillo) a la gespa. La clau és que ens repartim molt bé les funcions: aquest any hem incorporat en Cristo, en Jordi Mir o en Pep Triadú.

Com veu l'Oriol Alsina ara que ja disposa del títol d'entrenador?

L'Oriol és el de sempre amb títol o sense. A nivell burocràtic ja té la tramitació del carnet que el permet entrenar, però ell és el cap visible de tots nosaltres, el nostre guia i qui ens transmet una energia brutal.

La segona temporada, i més per a un club modest com el Llagostera, és la més difícil?

Mai se sap. És cert que en la primera temporada l'equip s'aprofita un xic de l'eufòria i del desconeixement que la resta de clubs tenen de tu. Però a mi m'agrada pensar que disposem d'un any d'experiència a Segona A, que ja coneixem els rivals, els camps, els àrbitres... Tot això ens ha de servir per millorar.

Ara que parla de millorar. Es pot superar la novena posició del curs passat?

Serà difícil, però no hi ha res impossible. Sortirem a competir, sabedors que partim amb zero punts i que l'objectiu és la permanència.

Quantes possibilitats de quedar-se tenen Roger Barnils i Marc Rovirola?

A dia d'avui són jugadors nostres i estan treballant i progressant molt bé. Els veig capacitats per quedar-se amb nosaltres, però sí que és veritat que la plantilla ha guanyat en competitivitat i seria bo per a ells trobar una sortida i així poder tenir minuts per créixer.

Li ha sorprès algun jove del filial durant la pretemporada?

El Llagostera ha fet un pas endavant amb el filial i tots els jugadors que han vingut han donat la cara, han entrenat amb unes ganes enormes, tenen qualitat i estic satisfet perquè podem confiar-hi quan els necessitem.

Com evolucionen els lesionats Rumán, Juanjo i Eloy Gila?

El cas d'en Ruymán és un procés llarg. En Juanjo segueix amb els terminis previstos i comença a treballar amb el grup. La desgràcia va ser la lesió d'Eloy, perquè en una jugada desafortunada es va fer mal a l'espatlla i requereix un temps la seva recuperació perquè no torni a tenir problemes.

Com afronta l'equip l'amistós amb el Barça B de dissabte?

Com un test més de pretemporada. És un banc de proves. El Barça B és un rival d'entitat que sabem com juga, quin estil de futbol ofensiu proposa. L'objectiu és donar minuts a tots els jugadors.

Què li sembla la contractació de Gerard López per retornar el filial blaugrana a Segona A?

El club ha volgut donar un canvi d'aires a la banqueta. En Gerard potser no té l'experiència que pot tenir d'altra gent, però té d'altres qualitats. En Guardiola va seguir el mateix procés i li ha anat molt bé. No és qüestió de comparar, sinó d'esperar els fets. Li desitjo el millor.

El somni de qualsevol futbolista és jugar a Primera. Per a l'Òscar Álvarez entrenador, també?

El meu somni seria quedar-me aquí molt de temps al costat de l'Oriol i també de la Isabel (Tarragó) per així poder seguir creixent plegats. Ara bé, és innegable que el somni de l'"scar Álvarez entrenador seria pujar a Primera Divisió amb el Llagostera. Això sí que seria un somni, però cal ser realistes i sóc conscient i que la temporada que s'aproxima serà molt dura.