Albert Jorquera ja no va ser ahir a l'entrenament matinal del Llagostera. La sessió de feina dels porters va anar a càrrec únicament de Kiko Martí. El motiu, el fitxatge imminent de Jorquera pel FC Barcelona per realitzar tasques de segon entrenador del Juvenil A. A manca només de la signatura i de l'anunci oficial, el bescanoní d'aquesta manera posarà punt i final a una temporada en què ha gaudit com mai al Llagostera realitzant tasques de preparador de porters. Ara, Jorquera enceta una nova etapa en què s'estrenarà com a segon entrenador del Barça Juvenil al costat del seu excompany al Barça, Gabri Garcia. Jorquera va coincidir amb el de Sallent tant al planter blaugrana com al primer equip (03-06) i mantenen una bona relació.

L'adéu sobtat de Jorquera deixa, en principi, Kiko Martí com a únic entrenador de porters del Llagostera, que s'està rumiant si supleix la vacant del bescanoní amb un altre tècnic. Tot i això, el més probable és que sigui Martí tot sol l'encarregat d'entrenar René Román, Nico Ratti i Jose Moragón, els tres porters del primer equip.

Jorquera se'n torna a una casa que coneix bé i a la qual ja va estar més d'una dècada en la seva etapa de formació. Segurament per això és conscient que malgrat haver estast «molt i molt a gust» al Llagostera, la proposta del Barça era una oportunitat «a la qual no podia dir que no». «Es tracta d'un projecte a mitjà-llarg termini molt interessant», detalla Jorquera, que qualifica el seu any al Llagostera «d'experiència molt maca i enriquidora» i reconeix haver estat «molt bé amb l'Oriol Alsina, ?tècnics, jugadors i tothom del club».

La sortida de Jorquera és un moviment inesperat pel Llagostera que, mentrestant, continua regirant el mercat a la recerca de les peces que li resten per tancar la plantilla. Oriol Alsina, Javi Salamero i Gerard Escoda tenen clar les prioritats i no volen esguerrar el tret. De noms i d'oferiments n'hi ha un grapat però no acaben de convèncer els tècnics que tenen clar quins són els objectius. L'opció del retorn en propietat del lateral esquerre del Còrdova, Samu de los Reyes, és real però la llaminera oferta que ha fet el Tenerife al jugador l'allunya de la Costa Brava.