Acostumat a lluitar per fites d'alçada com l'ascens a la Primera Divisió en clubs com el Saragossa, el Girona o fins fa quatre dies amb el Valladolid, a Chus Herrero, se li presenta ara un nou objectiu, el de la permanència vestint la samarreta del Llagostera. No obstant, tenint en compte els precedents dels gironins en les darreres temporades assolint ascensos a cabassos, destrossant tots els registres inimaginables i capficats en continuar fent història, dels llagosterencs no es pot descartar res. Per ajudar a fer un pas més i consolidar-se a la Segona A, o fer-la encara més grossa, la secretaria tècnica dels gironins han apostat per l'experiència amb la contractació de Chus Herrero.

El defensa aragonès qualifica «la primera setmana com a jugador del Llagostera de positiva». L'exValladolid assegura que s'ha adaptat «molt bé al nou vestidor perquè ja coneixia algunes cares» i això sempre facilita les coses. A dia d'avui, els llagosterencs han disputat quatre amistosos de pretemporada i defensivament, tot i que l'entitat dels rivals (Hospitalet, Espanyol B i Reus), militen a una categoria inferior que els blaugrana i l'únic rival de la mateixa categoria ha estat el Girona, els d'Oriol Alsina i "scar Álvarez han mostrat aquella solidesa que va resultar clau per assolir la permanència en la temporada del debut a la Segona Divisió A. En aquests quatre tests de pretemporada els llagosterencs han encaixat dos gols i Chus Herrero com a ocupant de la línia defensiva, considera vital continuar amb la mateixa línia però adverteix que aquesta és una tasca col·lectiva. «Hem de defensar i atacar tots, pel que he vist el Llagostera és un conjunt molt implicat, compromès i sacrificat i al final això fa que no encaixi gols».

El central aragonès presumeix d'una llarga experiència com a futbolista a la categoria de plata del futbol espanyol en clubs de gran prestigi com el Saragossa o el Valladolid, però això no treu que la seva arribada a un club modest com el Llagostera sigui garantia de gaudir d'una titularitat immediata. Chus Herrero, amb la humilitat del recent aterrat, és conscient i sap que haurà de lluitar com un més per guanyar-se un lloc dins l'equip gironí. «El meu objectiu és barallar-me per un lloc a l'onze, disputar el màxim de minuts i ajudar al Llagostera a complir els seus objectius». El nou fitxage del Llagostera, que vestirà de blaugrana les dues pròximes temporades més una tercera d'opcional, assegura que la trucada de l'entrenador i director esportiu del Llagostera va resultar clau. «L'Oriol va mostrar un gran interès perquè vingués aquí i sempre he manifestat que el millor lloc on anar és allà on et volen».

L'ex equip de Chus Herrero, el Valladolid, va lluitar la temporada passada per ascendir a la Primera Divisió però va caure eliminat en el play-off d'ascens a mans del Las Palmas. Pocs mesos després, el destí de l'ex Girona ha volgut que s'incorpori a un conjunt que a priori ha de lluitar per una fita diametralment oposada a la del Valladolid, com és la permanència. Chus Herrero veu una Lliga Adelante «igualada a més no poder amb dos o tres equips destacats a la part alta i un munt d'equips amb possibilitats molt semblants degut a la igualtat de pressupostos». El defensa creu que el Llagostera caldrà lluitar de valent i donar una mica més «perquè la segona temporada a una nova categoria per a un club que ha ascendit és la més complicada, però si fem les coses bé perquè no podem tornar a donar la sorpresa», es pregunta Herrero. Perquè aquest equip revelació torni a ser el Llagostera, la recepta de Chus Herrero és que el seu nou equip «sigui sòlid, regular i a partir d'aquí la competició ens dirà a què podem aspirar».

Dues victòries, contra l'Espanyol B i davant el Girona i dos empats, enfront l'Hospitalet i a Reus. El bon paper mostrat fins ara en els amistosos del Llagostera no han de provocar eufòries desmesurades ni fer volar coloms perquè segons Chus Herrero, no són indicatiu de res. «Penso que una bona pretemporada no t'assegura ni és cap indicatiu de fer després una bona temporada» Per l'ex del Valladolid «els bons resultats de l'estiu fa que la gent s'animi i que el bloc agafi confiança, però he viscut pretemporades desastroses i després a la Lliga ens ha anat fenomenal».

Davant l'imminent inici de la competició, Chus Herrero explica quins són els aspectes que encara calen polir abans de començar. «Allò que l'Oriol ens intenta transmetre és que siguem un equip solidari, compromès, agressiu, que ens deixem l'ànima en cada partit i sobretot que resultem molt incòmodes als rivals».