El Llagostera va anunciar ahir les incorporacions de Givanildo Pulgas da Silva, més conegut com "Giva" i de Thiago Rodrigues da Silva, o "Mosquito", com se'l coneix futbolísticament. Els dos jugadors arriben procedents de la Primera Divisió del Brasil i són dos fitxatges molt mediàtics per al conjunt llagosterenc. Ahir, però, només va ser presentat Giva, ja que Mosquito va tenir problemes burocràtics i el seu primer acte oficial serà la setmana que ve.

"Intentaré seguir els passos que està tenint Neymar a Espanya. Ho faré demostrant al club amb el meu futbol la confiança que m'han donat". Així es presentava Giva en roda de premsa. I és que el jugador va coincidir amb el davanter del Barcelona a les files del Santos, amb el qual va jugar al Camp Nou en un trofeu Joan Gamper a l'agost del 2013. Giva, de 22 anys, arriba lliure del Coritiba i firma per les dues properes temporades. Es tracta d'un jugador hàbil amb la pilota als peus, carecterística principal dels futbolistes brasilers, i pot actuar en diverses posicions atacants. "Sempre he jugat d'extrem o de davanter centre. En qualsevol d'aquestes posicions em sento còmode, però serà l'entrenador qui decideixi on he de jugar". Arriba a Llagostera amb la intenció de demostrar el futbol que porta a les seves botes i, per què no?, que aquesta experiència li serveixi per fer el salt definitiu a la seva carrera professional. "He vingut per ajudar l'equip i per complir els objectius. Aquest pas que he fet ja és molt important per a mi, jugar aquí és un bon aparador futbolístic i significa un gran pas per a la meva carrera".

En aquest mateixa línia, Oriol Alsina va remarcar que "té categoria per estar més amunt i és probable que no estigui molts anys amb nosaltres. Esperem que ofereixi un rendiment molt important, ja que per a nosaltres significa una inversió esportiva de futur". El tècnic llagosterenc es va mostrar molt content per la incorporació de Giva i va afegir que "estem creixent a passos de gegant i ara ens seguiran una mica més al Brasil. Esperem complir les expectatives a nivell esportiu, social i econòmic". El Llagostera cada vegada apropa més massa social i més socis, un fet molt important del club. L'últim cas és el d'aquests dos brasilers, però el que ha portat més cua els últims dies és el de l'indonesi Evan Dimas, que segueix de prova amb l'equip.

Per a Alsina, la incorporació de Giva pot no ser l'última per al club llagosterenc. "Ara per ara no serà l'últim fitxatge. Falta per confirmar el de Mosquito, que no pot ser amb nosaltres per problemes burocràtics. Seguim atents als moviments del mercat fins al 31d'agost i si hi ha oportunitats, les valorarem. Igual que el capítol de sortides, en què algun jove de l'equip (el migcampista Marc Rovirola) podria marxar cedit per millorar. O bé, si ens arriba alguna oferta de traspàs per un futbolista dels nostres, l'estudiarem". El brasiler Mosquito pot ser presentat a Palamós la setmana que ve.