Com fa un any, el Llagostera va tornar a caure derrotat en la primera jornada de Lliga Adelante. Si l'agost passat l'equip aleshores dirigit per Santi Castillejo perdia 2-0 a Las Palmas de Gran Canària, el nou conjunt dirigit per Oriol Alsina cedia ahir els tres primers punts davant un històric com l'Osasuna. Per tant, l'estrena oficial d'lsina com a entrenador a la Segona A al capdavant del seu Llagostera no va ser l'esperada i la festa del debut a la Lliga 2015-16 va acabar amb els tres punts volant cap a Pamplona. Dos gols dels navarresos en el primer quart d'hora de la segona part van dictar sentència. El Llagostera no va firmar el debut esperat, tot i que evidentment aquí encara no hi ha res perdut.

La primera arribada, que no pas ocasió de gol, va ser per als locals: el saltenc Pitu des del camp propi va enviar una pilota en profunditat cap a Chumbi, aquest des del costat esquerre va fer la centrada però Querol amb el cap va rematar desviat per sobre de Nauzet (min.6). Els navarresos dominaven la possesió de l'esfèrica però sense crear cap maldecap al capità René, de fet la primera aproximació dels d'Enrique Martín va ser una centrada de Nino des de la banda dreta que la va tocar amb el cap Oier: La pilota, molt tova, la va atrapar sense problemes el porter andalús dels gironins. De mica en mica, els homes d'Alsina i Álvarez es van treure la pressió inicial d'Osasuna i, amb les sempre perilloses assistències de Ríos Reina i Querol, van intentar inquietar els dominis de l'ex porter del Sabadell, Nauzet; els seus destinataris, majoritàriament Benja i Chumbi, no van aconseguir aprofitar cap d'aquests serveis perquè la defensa dels de Pamplona s'anticipava constantment.

En vuit minuts de la segona part el partit va quedar vist per a sentència amb dues dianes gairebé consecutives dels visitants. La sortida dels navarresos va ser fulgurant i la doble gerra d'aigua freda va deixar tocat i enfonsat a un Llagostera que tot i fer debutar al brasiler Mosquito no va fer ni pessigolles a Nauzet. Primer va ser l'eslovè Pucko i, poc més tard, Roberto Torres de penal després d'unes mans de Chus Herrero en una acció on podria haver rebut falta van encaminar la victòria cap a Pamplona. Aquests dos gols van suposar una llosa insalvable per a un Llagostera que ho va provar de totes les maneres però això no va ser suficient per intentar salvar almenys un punt en el primer partit a casa de la temporada.

Per intentar el miracle de la remuntada o almenys retenir un punt, el tècnic Oriol Alsina va fer entrar el brasiler Mosquito per Chumbi (min. 64), però ahir no era el dia dels atacants llagosterencs. Va haver de ser un migcampista, Emilio Sánchez, mitjançant un llançament de córner, qui provoqués l'únic ensurt a Nauzet en tota la segona meitat. L'exfutbolista del Mirandés va tocar el travesser (min.66) amb el seu xut des de la cantonada. Mentrestant, l'Osasuna, amb xuts d'uns hiperactius i perillosos Pucko i Nino, van tenir a les seves botes la sentència definitiva però unes vegades la mala punteria i en d'altres l'encert de René, van fer que el matx tingués encara un mínim d'emoció. Després de l'ensopegada d'ahir, la setmana que ve toca aixecar-se i sumar els tres punts a Lugo.