Faltaran per debutar els davanters Juanto i Giva. L'estrena del Llagostera a la Lliga no va resultar gens positiva perquè l'Osasuna va emportar-se els tres punts del Nou Estadi Palamós-Costa Brava i, al cap i a la fi, això és el que realment interessava, però els tècnics Oriol Alsina i Òscar Álvarez també van poder treure algunes conclusions positives comprovant la bona resposta de les noves incorporacions que s'han fet aquest estiu. Ja en la pretemporada, Alsina i els mateixos nous futbolistes destacaven que la integració dins el grup havia estat ràpida i positiva; davant l'Osasuna, tot i el 0-2, els reforços que han acabat d'arribar van oferir bons detalls que amb el pas de les jornades aniran a més.

Chus Herrero, Escassi, Benja i Chumbi van formar a l'onze inicial i a la represa van saltar al camp Emilio Sánchez i Mosquito. Sis dels nou reforços que han arribat aquest estiu van tenir l'ocasió d'estrenar-se en el debut de la competició oficial. De l'eix de la defensa que els aficionats del Llagostera s'havien après gairebé de memòria de la temporada passada, sempre hi figurava l'inamovible Alcalá i com a company del murcià s'alternaven la posició Jorge García i Ruymán. Dissabte, Alsina i Álvarez van donar l'alternativa a Chus Herrero i Escassi, mentre que els homes més avançats van ser les també noves incorporacions Benja i Chumbi. Del debut de fa un any a Las Palmas de Gran Canària només van repetir davant els navarresos el porter René, el defensa Aimar, els migcampistes Tito i Ríos Reina i l'extrem Querol.

En la segona meitat, i per mirar de redreçar la situació, els tècnics del conjunt gironí van moure la banqueta per buscar revulsius i Emilio Sánchez, que va entrar per Pitu, i el brasiler Mosquito, que ho va fer per Chumbi, van completar la nòmina de debutants com a nous jugadors del Llagostera. En canvi, el davanter Juanto Ortuño (UCAM Múrcia) que s'ho va mirar des de la llotja de l'estadi Palamós Costa-Brava i l'altre brasiler, Giva, que era a la banqueta però no va saltar al rectangle de joc, hauran d'esperar en una altra ocasió. Aquest estiu també va arribar al Llagostera Rovirola, procedent del Girona, però els tècnics van considerar que la millor sortida per a ell era cedir-lo al Fuenlabrada de Segona B per acumular minuts i experiència.

Qui també va jugar, tot i que no pot considerar-se una estrena, va ser Samu de los Reyes. El lateral havia tornat al Còrdova després d'haver jugat de blaugrana la segona volta del curs passat. El Llagostera el tenia com una de les seves prioritats i finalment la setmana passada es va concretar el seu retorn. Samu, però, ja s'havia convertit en l'amo del lateral esquerre mesos enrere.

Admetre la derrota

L'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, no és d'aquells que amaga el cap sota l'ala o d'aquells que intenten justificar derrotes amb excuses de mal pagador. Alsina, que va estrenar el carnet d'entrenador oficial en un partit de la Lliga Adelante amb derrota, no va dubtar ni un instant a qualificar el resultat favorable a l'Osasuna de "just" i pocs minuts més tard aquest pensament va ser corroborat per tots i cadascun dels seus jugadors quan van aparèixer a la zona mixta. Expressions com "cal corregir errors", "definir millor en els últims metres " o el " treballar, treballar i treballar" del defensa Chus Herrero, van ser les més escoltades per boca dels jugadors llagosterencs.

Guanyador de mena com és Oriol Alsina, l'entrenador maresmenc és d'aquells que no dissimulen el seu estat d'ànim i amb la derrota deixa clar que alguna cosa li balla pel cap i que rumia com solucionar-ho instants després del xiulet final; amb el rostre seriós per la derrota en la seva estrena oficial com a entrenador del Llagostera a la Lliga Adelante, Oriol Alsina no va voler enviar cap missatge recriminador als seus jugadors perquè "això tot just comença" i va expressar i va voler deixar clar que després del 0-2 "no he donat cap toc d'atenció a ningú". Alsina, però, sí que va reconèixer que "pensàvem que hi havia jugadors que estaven millor i no és així però cal tenir en compte que tot just és el primer partit de Lliga". El preparador del conjunt blaugrana va lamentar que "força jugadors no han rendit al seu nivell habitual, Querol i Ríos no han estat encertats". Dissabte a Lugo tindran la primera revàlida.