Retorn on tot va començar. L'Anxo Carro de Lugo quedarà per sempre més gravat en la memòria d'Oriol Alsina com l'estadi on l'actual entrenador del Llagostera va iniciar la seva etapa com a tècnic (en aquells moments, oficialment, era el segon) a la categoria de plata del futbol espanyol. El dissabte 26 d'octubre de l'any passat, a terres gallegues, la tripleta que formaven Carrillo, Álvarez i Alsina agafaven el timó de la nau llagosterenca substituint Santi Castillejo. Amb la destitució de l'entrenador navarrès que venia de caure golejat per 1 a 4 davant el Mallorca es pretenia acabar amb la caiguda en picat que experimentaven els gironins.

La derrota davant el conjunt balear significava l'acumulació de quatre partits sense vèncer (1 empat i 3 derrotes) i el Llagostera situat en zona de descens (19è) i barallat amb el gol. Feia falta una sacsejada. L'acomiadament va ser un fet i tres dies després de l'enèssima jornada sense guanyar, Castillejo va ser fulminat. L'explicació del director esportiu del Llagostera va ser que l'equip necessitava «una reacció immediata» i com sol ser habitual en aquests casos, Alsina va explicar que «l'entrenador és la part més dèbil d'aquest engranatge anomenat fu

Després de nou partits amb Castillejo a la banqueta del Llagostera amb un pobre bagatge que li acabaria costant el càrrec (2 victòries, 2 empats i 5 derrotes), les regnes van anar a parar a les mans d'Alsina i els seus dos ajudants, Carrillo i Álvarez. La dita d'entrenador nou, victòria segura no es va complir a l'Anxo Carro però el punt sumat gràcies a una diana de Sergio León, va permetre marxar de Galícia amb un bon regust de boca per la imatge mostrada (1-1). Aquell dia els blaugrana no abandonarien la zona de descens (20ens) però ja van començar a deixar símptomes del nou rumb que amb l'arribada d'Alsina protagonitzarien jornades més tard.

En aquella visita a Lugo, Oriol Alsina, ocupava un lloc a la banqueta al costat de Carrillo i "scar Álvarez i feia i desfeia com qualsevol tècnic de la categoria però amb la diferència de no tenir el títol com demana la LFP. Després d'obtenir-la aquest estiu i d'estrenar-la la primera jornada de l'actual Lliga davant l'Osasuna amb derrota (0-2), dissabte (18.30) espera celebrar amb victòria el retorn a l'estadi on va debutar.

Mentrestant, i a ben pocs dies perquè es tanqui el mercat d'estiu, el Llagostera segueix estudiant la possibilitat de reforçar la plantilla. En aquest sentit, un dels noms que té sobre la taula és el de Saúl García. El Llagostera tenia el càntabre, propietat del Deportivo, com a prioritat fa un mes però la negativa del conjunt gallec a deixar-lo sortir va fer que apostés per De los Reyes. No obstant això, el Dépor aquesta setmana sembla haver obert la porta a Saúl perquè sigui cedit i el Llagostera no hi renúncia per reforçar el carril.