Sense els centrals purs Ruymán i Chus Herrero, tots dos lesionats, més l'adéu de Pedro Alcalá, fitxat pel Girona, els tècnics del Llagostera es veuran obligats a modificar demà contra l'Alabès l'eix de la defensa. En les dues primeres jornades de Lliga, Oriol Alsina i "scar Álvarez van apostar per situar dos dels nous fitxatges com a parella de centrals, Escassi i Chus Herrero, però la lesió d'aquest últim a l'Anxo Carro fa que Jorge García tingui molts números de sortir a l'onze inicial o, perquè no, la darrera incorporació dels del Gironès, Fran Cruz, es pugui estrenar amb la samarreta blaugrana.

Acabat d'aterrar tot just aquesta setmana, el defensa, l'exjugador del Còrdova podria gaudir dels seus primers minuts amb la samarreta blaugrana en el partit de demà davant l'Alabès. Amb la marxa de l'intocable Pedro Alcalá cap al Girona, i tenint en compte que la infermeria dels gironins es troba força plena de pacients, i que alguns d'aquests ocupen la demarcació de central, Fran Cruz, amb el suficient rodatge i bon to físic pels més de 500 minuts que ha jugat a la pretemporada, podria ocupar un lloc al centre de la defensa al costat d'Alberto Escassi, que ha actuat en aquesta demarcació en els dos partits disputats fins ara, i tot i ser migcentre, ha rendit a un bon nivell.

Alsina també disposa de l'asturià Jorge García per dissenyar la posició de central, sens dubte, la més perjudicada en aquest inici de Lliga, o resituar com havia succeït la temporada passada als polivalents Aimar o Tito. Preguntat sobre les possibilitats de debutar en el partit de demà davant el conjunt de Pepe Bordalás, el tècnic del Llagostera no va donar pistes i es va limitar a dir que «Fran Cruz s'ha entrenat molt bé però no coneix els companys, ni els mecanismes que tenim, i a més disposem d'alternatives com Jorge García, Tito o Aimar. De totes maneres, en Fran té les mateixex opcions que la resta dels seus companys».

La primera final

No sumar cap punt després de tres partits, òbviament no faria saltar totes les alarmes, però sí que faria augmentar el nerviosisme i la preocupació entre la plantilla llagosterenca. Tot just la Lliga ha començat a caminar però encadenar dues derrotes després de les dues primeres jornades no agrada a ningú, i molt menys a un home d'un marcat caràcter guanyador com és Oriol Alsina. Inconformista de mena, el tècnic del Llagostera no amaga que demà, davant d'un Alabès que, a diferència dels gironins, ha iniciat el campionat fent un ple al sis, la victòria comença a aparèixer a l'horitzó llagosterenc com una necessitat imperiosa: «a partir d'ara ens hem de prendre els partits com sempre se'ls ha pres el Llagostera, independentment de la categoria, és a dir, com una final». Oriol Alsina adverteix que el rival de demà «és un dels líders de la categoria i arriba amb una dinàmica molt positiva». L'entrenador maresmenc, satisfet del joc i actitud del partit a Lugo, que no del resultat, va afirmar ahir en la roda de premsa celebrada a Palafrugell que «guanyarem o perdrem però us puc assegurar que competirem segur».

La situació dels blaugranes a la Lliga, amb zero punts i zero gols a favor, no convida a demanar grans espectacles ni un joc excels, per aquest motiu, Oriol Alsina té clar que «prefereixo guanyar jugant malament que perdre'l jugant molt bé». L'entrenador del Llagostera va explicar que «ara en vuit dies jugarem tres partits, (dimecres vinent tenen Copa del Rei contra l'Albacete), i tenim la necessitat de sumar punts, no em val el consol que són 42 partits».

La manca de gol

De la manca de gol que ja va patir l'equip en l'inici de la temporda passada, Oriol Alsina, té clar que les oportunitats s'acabaran convertint perquè d'ocasions els seus futbolisten en generen, això sí, «la responsabilitat de fer gols és de tots, contra l'Osasuna no vam estar bé i tot i així vam estavellar dues pilotes al pal i a Lugo Chumbi en va tenir una de claríssima». Alsina reconeix que «l'equip està oferint un millor rendiment defensiu que no pas ofensiu però estic convençut que a dalt farem mal».

El preparador va quedar més satisfet del partit a Lugo que no pas de la imatge que els gironins van oferir en la primera jornada de Lliga a l'estadi palamosí davant l'Osasuna (0-2), en aquest sentit, Alsina, tot i les dues derrotes va assegurar que «no hi haurà cap revolució a l'onze perquè la imatge i el joc a Lugo em va agradar, a més, en els entrenaments els jugadors també han rendit a la perfecció».

En la roda de premsa, Oriol Alsina també es va referir als dos brasilers que han arribat aquest estiu a la disciplina dels gironins. El tècnic confia plenament en les seves capacitats i la recepta amb ells és la de tenir paciència perquè de futbol a les seves botes en tenen un munt: «Els brasilers Mosquito i Giva s'estan adaptant, no és un problema de qualitat sinó d'adaptació, de progressar físicament, són joves i segur que seran determinants«. El Llagostera tindrà les baixes segures de Gila, Ruymán, Emilio Sánchez i Chus Herrero pel partit contra l'Alabès, i és dubte Jordi López.

D'altra banda el club va informar que les entrades per al partit contra l'Alabès (17.00) només es podran adquirir demà a les taquilles del Nou Estadi des de dues hores abans a 12 (gol), 20 (preferent i zona visitant) i 30 (tribuna), euros.